Stojí telefony z výprodeje za to?

V nejrůznějších outletech a výprodejích můžete natrefit na mnohem levnější telefony, než jaké se nabízejí ve standardních online a kamenných obchodech. Je však nákup smartphonu z výprodeje bezpečný a stojí vůbec za to?

Jaké telefony se ve výprodejích nabízejí?

telefony z výprodeje

Pokud je elektronika, která se ve výprodeji nabízí nová, většinou jde o poslední kousky z určité série nebo o vystavované či poškozené přístroje, které někdo zrenovoval a obnovil do provozního stavu.

Ve výprodeji proto můžete sehnat jak plně funkční přístroje, tak ty vadné, se zjevnými nedostatky. V případě smartphonů půjde nejčastěji o nějaká poškození na povrchu přístroje.

Rizika telefonů z výprodeje

smartfony z výprodeje

Nákupem nového telefonu z právě končící série v zásadě nic moc neriskujete. Pokud se však rozhodnete pro vystavovaný či dokonce poškozený a následně zrenovovaný telefon, nikdy nemůžete dopředu vědět, jaký přístroj vlastně pořizujete a zda bude vůbec fungovat správně.

Pokud chcete nakupovat ve výprodeji bezpečně, doporučujeme vybrat si prověřené prodejce a dopředu se ujistit, že na své výrobky poskytují klasickou záruku.

Stojí koupě telefonu z výprodeje za to?

telefon z výprodeje - stoji za to?

Nákup telefonu z výprodeje představuje dobré řešení, pokud si pořizujete zcela nové zařízení z právě končící série, které se pouze nabízí za nižší cenu. Doporučujeme však, abyste se přitom raději vyhnuli vystavovaným, poškozeným a zrenovovaným smartphonům a sáhli raději po zcela novém zařízení. Důležitý je samozřejmě také výběr obchodníka a podmínky, za kterých levnější mobily nabízí.

Pouzdra na mobil Ověřit to

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.