Smartphony Xiaomi s technologií NFC

U mnohých výrobců chytrých telefonů je technologie NFC standardem. Přesto se čínský výrobce smartphonů Xiaomi NFC stále vyhýbá a instaluje ji pouze do některých modelů. Připravili jsme pro vás seznam modelů Xiaomi s NFC i vysvětlení, proč je Xiaomi u této technologie tak zdrženlivý.

K čemu ta NFC vlastně je

na telefonu nfc

Technologie NFC umožňuje komunikaci mezi zařízeními na velmi krátkou vzdálenost. Obvykle musíte zařízení přiblížit na vzdálenost pouhých několik centimetrů. NFC umožňuje oboustrannou komunikaci, tedy odesílat i přijímat data v obou zařízeních. Ke komunikaci NFC nepotřebuje internet. Nejčastěji využíváme technologii NFC k provádění plateb, ale můžete ji využít k přenosu jiných dat mezi zařízeními.

Proč se čínský výrobce vyhýbá placení mobilem

Xiaomi s technologií NFC

Může se zdát, že v Číně je placení mobily neobvyklé, ale opak je pravdou. Vyžívají smartphony k placení daleko více než my. Nicméně placení probíhá přes technologie QR kódů. Proto pro čínské výrobce, jako je Xiaomi, není technologie NFC prioritní.

Xiaomi modely s NFC technologií

Xiaomi s NFC

U značky Xiaomi najdete technologii NFC pouze u dražších modelů. Najdete ji u těchto modelů:

1. Xiaomi Mi 9

Horká novinka z produkce čínského výrobce Xiaomi. Super výkon smartphonu Xiaomi Mi 9 slibuje osmijádrový procesor Snapdragon 855 i 6 GB RAM. Zážitek z práce i prohlížení videí budete mít díky vytuněnému displeji, který má integrovanou čtečku otisků prstů. Telefon má fotoaparát s největším rozlišením v historii mobilních telefonů.

2. Xiaomi Mi 8

Model XIaomi Mi 8 je vlajkovou lodí čínského výrobce. Má velký displej AMOLED s charakteristickým výřezem pro čočku fotoaparátu. O provoz smartphonu se stará výkonný procesor Snapdragon 845 a operační paměť o velikosti 6 GB. Skvělý model pro hraní her i využívání náročných aplikací. Smartphone XIaomi Mi 8 má duální fotoaparát se stabilizací obrazu.

3. XIaomi Mi 8 Pro

Výkonnější verze řady Mi 8. Skvělý smartphone Xiaomi Mi 8 Pro nabízí extrémní výkon i futuristický design. Aplikace i náročné hry na smartphonu poběží bezchybně díky procesoru Snapdragon 845 a 8 GB RAM. Oblíbená čtečka otisků prstů je integrována přímo v displeji velkém 6,21 palce.

4. Xiaomi Mi Mix 3

Supermoderní smartphone, který má obrazovku přes celý přední panel telefonu. Selfie kamerka je řešena pomocí teleskopického zařízení, které slibuje dlouhou životnost. Smartphone Xiaomi Mi Mix 3 běží na procesoru Snapdragon 845. Operační paměť může mít několik velikostí. Volit můžete mezi 6, 8 a 10 GB RAM. Skvělé snímky slibuje i vyladěný fotoaparát. Nejen na cestách oceníte možnost bezdrátového nabíjení. I když baterie nemá zrovna velkou kapacitu, pouhých 3200 mAh. Vzhledem k ceně nic moc.

Pouzdra na mobil Ověřit to

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.