Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70 - srovnání

Začátkem roku 2019 zažil svou premiéru Samsung Galaxy A70 a potěšil přitom všechny milovníky elektronických zařízení s velkou obrazovkou. Jeho 6,7 palců je potažených Super AMOLED displejem. Na zadní straně smartphonu najdete trojitou kameru s úctyhodnými parametry. Na konci stejného roku představil korejský výrobce nástupce tohoto smartphonu, telefon Samsung Galaxy A71. Ten se vyznačuje ještě působivějším displejem Infinity-O 20: 9. Svého předchůdce předběhl mimo jiné i přítomností čtyř zadních čoček fotoaparátu. Než přistoupíte k finálnímu výběru mezi telefony Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70, měli byste se seznámit s jejich technickými specifikacemi.

Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70 – rozdíly

Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70 – rozdíly

• O něco vyšší, užší a tenčí Galaxy A71 má menší hmotnost než jeho předchůdce. Váží 179 g ve srovnání s 183 g u druhého modelu. Ačkoli jsou tyto rozdíly zdánlivě nepostřehnutelné, promítají se i do celkového vzhledu novějšího zařízení.

• Velikost a rozlišení displejů jsou na obou smartphonech stejné, ovšem nástupce Galaxy A70 nedostal do výbavy ochranu obrazovky v podobě skla Corning Gorilla Glass.

• Samsung Galaxy A71 vstoupil na trh s novější verzí operačního systému Android 10. Má také novější, vylepšené rozhraní, One UI 2.0.

• Ve prospěch Galaxy A71 hovoří také efektivnější procesor Qualcomm Snapdragon 730. Oproti předchozímu modelu s 2 000 Mhz nabízí 2 200 Mhz. Také grafický procesor je v modelu Galaxy A71 o něco lepší.

• Samsung Galaxy A70 se od svého pozdějšího souputníka liší i fotoaparátem. V modelu Galaxy A71 najdeme první zadní kameru s 64 Mpx, druhou s 12 Mpx a třetí a čtvrtou shodně s 5 Mpx. V případě Galaxy A70 mají jednotlivé čočky „pouze” 32, 8 a 5 Mpx. Čtvrtá čočka tu jednoduše chybí.

• Nový Samsung Galaxy A71 navíc disponuje mikrofonem v kvalitě HD Voice.

Samsung Galaxy A71 a Samsung Galaxy A70 – závěr

Cena obou chytrých telefonů se zas tak radikálně neliší, takže pokud si to můžete dovolit, je rozhodně výhodnější koupit si Samsung Galaxy A71. Smartphone je na tom lépe téměř ve všech ohledech. Má modernější design, který odpovídá současným trendům, je lehčí, má novější operační systém i rozhraní. Navíc poběží rychleji, protože obsahuje vylepšený procesor.

Galaxy A71 také nabízí mnohem zajímavější možnosti fotografování. Je to dáno jednak větším počtem pixelů u hlavní čočky, ale také přítomností čtvrté čočky. Při běžném telefonování se Samsungem Galaxy A71 bude hovor znít čistěji, protože obsahuje mikrofon v kvalitě HD. Jedinou výhodou, která hovoří ve prospěch chytrého telefonu Samsung Galaxy A70, je dodatečná ochrana skla ve formě Corning Gorilla Glass. Novější variantu však můžete snadno zabezpečit pomocí tvrzeného skla, které pro vás nabízíme také na našich stránkách.

Obaly pro mobil Samsung Galaxy A70Obaly pro mobil Samsung Galaxy A70

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.