Rozbalené telefony z předváděček a repasované modely – stojí za to?

Nejen v nabídce operátorů a specializovaných obchodů můžete najít zlevněné telefony, které byly vystaveny nebo repasovány. Na internetu najdete celé portály, které se specializují na rozbalené elektronické zboží nebo repasované výrobky. Co myslíte, stojí takový telefon se slevou za to?

Telefon z výstavy nebo prezentace v obchodě

Telefon z výstavy

Obchody i operátoři mají vždy minimálně jeden kus od modelu připravený k předvádění. Tyto telefony pak vyprodávají se slevou. Pokud sleva není doslova oslňující, zvažte zakoupení takového smartphonu. Mějte na paměti, že telefonu se dotýkalo mnoho lidí. Všichni chtěli vyzkoušet jeho tlačítka. Smartphone byl neustále v provozu. Jas obrazovky bývá obvykle naplno. Neustálé nabíjení telefonu navíc vůbec neprospívá baterii.

Co se může stát? Může vám odejít některá z mechanických součástí, jako jsou tlačítka. V horším případě odejde i obrazovka telefonu. Baterie už vůbec nebude mít takovou výdrž, jakou slibuje její kapacita. O její životnosti ani nemluvě.

A co repasovaný smartphone – stojí za to?

repasovaný smartphone

Repasovaný telefon nejčastěji znamená telefon z opravy. Jsou to smartphony vrácené v záruční době a opravené tak, aby byly novu provozu schopné. Občas to ale mohou být telefony, kterých se jejich majitelé zbavili, protože je nudily. Bohužel nikdy nevíte, jaké bylo poškození telefonu. Nemůžete tušit, jak s bylo se smatphonem zacházeno ani co vše na něm bylo měněno. Repasované telefony často uvidíte za zdánlivě skvělé ceny. Zvažte ale, zda to nebudou spíše vyhozené peníze.

Zvláště pozor na čínské portály, které se repasovanými telefony za super ceny jen hemží. Otázkou je, jak dlouho vám takový repas pak vydrží. A šance na vrácení peněz je u čínských portálů mizivá.

Pokud chcete výkonný smartphone a chybí vám prostředky, možná zvažte chvíli posečkat a našetřit si. Nebo je tady druhá možnost, koupit si výkonný telefon na splátky. Rozhodně tak dostanete telefon s plným výkonem a celou zárukou.

Pouzdra na mobil Ověřit to

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.