Nastavení Messengeru – kde jsou a jak je změnit?

Aplikace Messenger se neustále vyvíjí, což může někomu ztěžovat hledání jejího nastavení. Stojí za to vědět, jak změnit nastavení aplikace Messenger, abyste přizpůsobili možnosti soukromí, zabezpečení a upozornění individuálním preferencím. Nastavení Messengeru je velmi rozsáhlé a mělo by se používat, abyste se vyhnuli heknutí vašeho účtu nebo jiným nepříjemnostem.

Jak najít nastavení Messengeru?

1. Nastavení Messengeru – kde jsou a jak je změnit?

Po otevření Messengeru se může většina uživatelů neznalých aplikace sama sebe ptát, kde je nastavení aplikace. Hlavní obrazovka aplikace umístění nastavení nijak nenapovídá. Chcete-li v telefonu otevřít nastavení aplikace Messenger, klepněte na svůj profilový obrázek zobrazený v levém horním rohu aplikace. Vedle je nápis „Chats“. Poté se zobrazí okno s řadou nastavení, ze kterých si můžete vybrat. Po odhalení záhady umístění nastavení je mnohem jednodušší úkol změnit nastavení Messengeru.

Jaká nastavení Messengeru má uživatel k dispozici?

Nyní, když víme, jak najít nastavení Messengeru, je čas podívat se na jejich kategorie. Při procházení nastavení aplikace shora dolů je na výběr z řady různých možností. Prvním je nastavení světlého nebo tmavého vzhledu Messengeru. Můžete jej rychle změnit klepnutím na ikonu posuvníku vedle něj. Tmavý režim je perfektní pro lidi s unavenýma očima, zatímco světlý je o něco čitelnější. Přes hlavní nastavení Messengeru si také můžeme přepnout účet v aplikaci na jiný. Jde o užitečnou možnost například pro rychlý přechod ze soukromého účtu na pracovní. Níže je také druhá a spamová složka, kde mohou končit zprávy od lidí, kteří nejsou přáteli.

Důležitým prvkem nastavení Messengeru je stav aktivity. Otázkou volby je, zda chceme informovat své přátele o tom, že jsme online. Pokud se nám to nelíbí, můžeme tuto možnost zrušit. Je však třeba počítat s tím, že zároveň neuvidíme, zda jsou naši přátelé online. Pod aktivním stavem máme přístup ke změně uživatelského jména - konce URL, které odpovídá našemu facebookovému účtu.

Nastavení Messengeru – soukromí

Důležitou kategorií nastavení Messengeru jsou nastavení soukromí. Svou identitu v něm můžete potvrdit například zadáním údajů důvěryhodného zařízení, které denně používáte. V této části nastavení máme také přístup k seznamu zablokovaných účtů: vybrané uživatele můžeme odblokovat nebo do seznamu přidat nové. Prostřednictvím nastavení soukromí v aplikaci Messenger můžeme určit požadované příjemce vytvořených vztahů: všichni, pouze přátelé nebo vybraní pomocí vlastního nastavení zobrazení. Případně můžete také skrýt vztahy před konkrétními vybranými lidmi. Zobrazování příběhů jiných lidí můžeme spravovat tak, že ztlumíme příběhy uživatelů Messengeru, které nechceme vidět.

Jak změnit zvuk Messengeru – Zvuky a upozornění Messengeru

Pro mnoho uživatelů Messengeru může být cennou možností možnost měnit upozornění a zvuky v aplikaci. Přes nastavení Messengeru můžete notifikace a zvuky úplně zakázat, i když se jedná pouze o časovou možnost, která funguje minimálně 15 minut a maximálně 24 hodin. Delší deaktivace upozornění se týká pouze jednotlivých konverzací. Klepnutím na posuvníky můžeme povolit nebo zakázat náhled oznámení, včetně oznámení o zprávách odeslaných na veřejný účet. V závislosti na vašich preferencích můžete zapnout nebo vypnout podsvícení obrazovky pro upozornění.

Při používání Messengeru se nemusíte držet standardních zvuků upozornění – existuje široká škála možností. V nastavení Messengeru si můžete nastavit jeden z mnoha tónů zpráv a vyzváněcích tónů a přizpůsobit je svým preferencím. Stejně tak můžete zcela zapnout nebo vypnout vibrace telefonu při upozorněních a zvucích aplikací (například při psaní).

Jak změnit zvuk Messengeru? Otevřete záložku "Oznámení" (jedná se o upozornění na nové zprávy a hovory). Pro změnu zvuku zprávy v Messengeru zvolte možnost „Vyzváněcí signál.“ Zobrazí se okno se seznamem zvuků z našeho telefonu. Můžeme si tedy vybrat jeden ze zvuků, který je předinstalovaný v našem smartphonu.

Máme také možnost změnit zvuk hlasového připojení v Messengeru. Chcete-li to provést, vyberte možnost „Vyzváněcí tón volání zdarma“. Pokud nás neobtěžují zvuky předinstalované v našem smartphonu, můžeme si stáhnout jiný zvuk (např. ve formátu mp3) a uložit jej do vnitřní paměti telefonu (adresář „Rightones“). Poté se objeví v seznamu vyzváněcích tónů.

Nastavení aplikace Messenger, o kterých stojí za to vědět

Ukládání mobilních dat můžete povolit v nastavení Messengeru. Pak se videa a fotografie nestahují automaticky, ale pouze kliknutím. Prostřednictvím samostatné kategorie nastavení SMS si můžete v Messengeru zapnout zobrazování SMS zpráv z telefonu. Podobně můžete pomocí aplikace nakonfigurovat kontakty v telefonu. Pokud nechcete přijít o fotografie pořízené fotoaparátem v Messengeru, můžete si zapnout jejich automatické ukládání. Je dokonce možné změnit barvu ikon emoji. Pro mnohé může být důležitou možností možnost povolit nebo zakázat chatovací bubliny, které se zobrazují na obrazovce telefonu.

Messenger také umožňuje přístup k nastavení vašeho účtu na Facebooku. To však vyžaduje přihlášení nejen do aplikace Messenger, ale také na Facebook. Poté můžete změnit své osobní údaje: jméno a příjmení a kontaktní údaje. Je zde přístup do nastavení zabezpečení, kde jsou informace o zařízeních, ze kterých se přihlašujeme. Můžeme tam změnit heslo a nastavit dvoufaktorovou autorizaci přihlášení.

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.