Jaký telefon s klávesnicí si vybrat?

Masivnímu nástupu smartphonů s velkými dotykovými displeji musely telefony s klávesnicemi ustoupit. I v dnešní době však najdeme na trhu celou řadu modelů vybavených klasickou klávesnicí a nutno dodat, že se stále těší oblibě. Nás především zajímá, který z nich je nejlepší? Přečtěte si výsledky našeho pátrání.

BlackBerry KEY2

BlackBerry KEY2

BlackBerry KEY2 je naprosto ideální chytrý telefon pro všechny, kdo nedají dopustit na klasickou klávesnici QWERTY. Součástí modelu je propracovaný displej, který může sloužit i jako touchpad. BlackBerry KEY2 má 4,5palcovou dotykovou obrazovkou se 1620 x 1080 pixelů a pohání ho procesor Qualcomm Snapdragon 660. Uložiště nabízí 6 GB paměti RAM.

Zařízení pracuje na platformě Android s druhotným bezpečnostním softwarem. Smartphone nově získal duální hlavní fotoaparát a navíc sadu bezdrátových modulů, včetně NFC.

BlackBerry KEYONE

BlackBerry KEYONE

BlackBerry KEYONE je předchůdce předchozího modelu BlackBerry KEY2. K dostání je však stále a navíc za mnohem rozumnější cenu. Tento model má také 4,5palcový dotykový displej a je vybavený hardwarovou klávesnici. Srdcem zařízení je procesor Qualcomm Snapdragon 625, který pracuje s 3 GB paměti RAM. S BlackBerry KEYONE pořídíte kvalitní fotografie a 4K nahrávky. Stejně jako jeho potomek je vybavený čtečkou otisků prstů a NFC. Baterie poskytuje 3505 mAh.

BlackBerry Priv

BlackBerry Priv

BlackBerry Priv nabízí neotřelé řešení. Pod dotykovým displejem totiž skrývá posuvnou klasickou klávesnici QWERTY. Model je vybavený 5,4palcovým displejem s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Zařízení běží na procesoru Qualcomm Snapdragon 808, který podporuje 3 GB paměti RAM. Kompaktní model skrývá kromě klávesnice i slot pro microSD kartu. Solidní 18 Mpix fotoaparát můžete používat tak dlouho, dokud se nevyčerpá 3410 mAh, které poskytuje baterie telefonu.

BlackBerry Classic

BlackBerry Classic

BlackBerry Classic zaujme především ty, kteří hledají model s klávesnicí za rozumnější cenu. Telefon má 3,5palcový displej vybavený procesorem Snapdragon S4 Plus, 2 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti. Smartphone dostal od výrobce do vínku 8 Mpx fotoaparát a 2515 mAh baterii. Namísto klasického Androidu pracuje s vlastním operačním systémem BlackBerry OS 10.

NOKIA 230 DUAL SIM

NOKIA 230 DUAL SIM

NOKIA 230 DUAL SIM je vysloveně levný telefon se základními parametry, na který můžete klást pouze určité požadavky. Je vybavený 2,8palcovým displejem, pod kterým najdete klasickou tlačítkovou klávesnici. Zařízení pracuje na bázi 1jádrového procesoru podporovaného 16 MB RAM. Smartphone má k dispozici přední i zadní kameru shodně se 2 Mpx, dual SIM, 1200 mAh baterii a přístup na internet (EDGE / GPRS).

Mezi smartphony s klasickou klávesnicí jednoznačně dominují zařízení BlackBerry. Značka s ostružinou v logu patří mezi zakladatele segmentu chytrých telefonů, které od počátku doplňovala klasickou QWERTY klávesnicí. V současnosti je doprovází velké dotykové displeje, pro které je klávesnice spíše doplňkem pro usnadnění psaní.

Pouzdra na mobil Ověřit to

Fotografie:

blackberrymobile.com

nokia.com

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.