Jak zvýšit příjem Wi-Fi v telefonu?

Špatný příjem Wi-Fi v telefonu může zapříčinit rychlejší vybíjení baterie, ale také zpomalit výkon internetu. Naštěstí jsou tu metody, jak příjem vaší bezdrátové sítě zvýšit. Snížení příjmu mívá obvykle příčiny, které můžete snadno odstranit. Než začnete ve svém telefonu zkoumat pokročilá síťová nastavení, v první řadě si ověřte fungování samotného routeru. Pokud chcete silnější Wi-Fi, je nejlepší router umístit na místo, kde každý den trávíte nejvíce času. Pokud máte velký dům nebo byt, router byste měli ideálně umístit do jeho středu tak, aby signál dosáhl do každé místnosti.

Nastavení a kalibrace routeru

1. Jak zvýšit příjem Wi-Fi v telefonu?

Router je dobré umístit na jakékoli vyvýšené místo. Díky tomu bude pracovat efektivněji, než když leží přímo na podlaze. Úplně nejlepší je, pokud v bezprostřední blízkosti routeru nejsou žádná jiná elektrická zařízení, která by mohla rušit vlny, které přenáší. Pokud je to jakkoli možné, je dobré změnit frekvenční pásmo Wi-Fi na 5 GHz. Vyšší frekvence vysílaného signálu zvýší jeho příjem v telefonu. Starší smartphony přitom bude nutné manuálně kalibrovat, aby získaly nastavení pro příjem pásma 5 GHz. Pokud to chcete provést, přejděte na pokročilá nastavení telefonu a zvolte požadované frekvenční pásmo.

Ověřte si, že kryt telefonu signál Wi-Fi neblokuje

Některé obaly na telefon, zvlášť ty extra „odolné“, mohou znemožňovat správné fungování Wi-Fi přijímače. Pokud si chcete ověřit, že slabší Wi-Fi signál v telefonu nezpůsobuje příliš silné pouzdro, nejlepší je udělat si test Wi-Fi signálu. Aplikace pro jeho ověření najdete jak v App Store, tak na Google Play. První test spusťte bez pouzdra a druhý s nasazeným pouzdrem. Pokud zaznamenáte významný rozdíl, nejlepší bude sáhnout po jiném, méně silném pouzdru na telefon.

Stáhněte si aplikaci, která signál Wi-Fi zesiluje

Namísto nejrůznějších prostocviků s cílem ulovit co nejlepší signál Wi-Fi, stojí za to vyzkoušet aplikaci pro zlepšení bezdrátového signálu. Můžete si ji stáhnout z obchodu Google Play nebo App Store. Aplikace sleduje dostupné Wi-Fi sítě a pomůže vám s výběrem nejsilnějšího pokrytí. Některé aplikace dokonce svedou doporučit optimální umístění, kde je k dispozici nejlepší síťové pokrytí.

Povolte možnost ignorovat slabá připojení k Wi-Fi

2. Jak zvýšit příjem Wi-Fi v telefonu?

V Nastavení sítě smartphonu je možné zapnout automatické odmítnutí příliš slabých Wi-Fi. Jde o velmi užitečnou funkci, zvlášť pokud se právě nacházíte na veřejném místě, kde se zároveň nachází spousta hotspotů. S pomocí této aplikace nebudete muset ručně vybírat nejlepší připojení k Wi-Fi. Smartphone to udělá za vás. Tuto funkci najdete v pokročilém nastavení sítě.

Pokud je to možné, odhlašte od sítě další zařízení

Postupné snižování signálu i rychlosti Wi-Fi také souvisí s tím, kolik elektronických zařízení je k této síti připojeno. Čím více jich bude, tím nižší bude také váš příjem. Zařízení, která vyžadují připojení k Wi-Fi, většinou není potřeba používat současně. Takže pokud to jen trochu jde, odpojte všechna nepoužívaná zařízení. Zlepšení signálu by se mělo projevit okamžitě. Nezapomeňte také chránit přístup k Wi-Fi prostřednictvím dobrého hesla. Pokud síť necháte „otevřenou“, snadno se k ní budou připojovat třeba sousedé z vedlejšího bytu.

Pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.