Jak zvýšit hlasitost hovoru ve vašem telefonu?

Slyšíte hlas v telefonu, až příliš potichu? Nebo máte telefon tak hlasitě, že celý rozhovor uslyšíte nejen vy, ale také celé vaše okolí? Nejlepším řešením je pravidelně upravovat hlasitost hovoru. Přizpůsobujte hlasitost v závislosti na prostředí, ve kterém se nacházíte, ale přizpůsobujte ji také v závislosti na kvalitě mikrofonu v telefonu, který používá váš partner na druhé straně rozhovoru. Jak to udělat v chytrých telefonech nejpopulárnějších značek?

Jak zvýšit hlasitost hovoru na telefonu Huawei?

Jak zvýšit hlasitost hovoru ve vašem telefonu?

Změna hlasitosti hovorů na chytrých telefonech značky Huawei je možná, buď během aktivního hovoru, ale i po jeho odpojení.

1. Otevřete nastavení telefonu.

2. Vyberte kategorii „Zvuk a vibrace“.

3. Klepněte na „Zobrazit více“ pod ovládacími panely vyzvánění, upozornění a alarmů.

4. telefon zobrazí další dvě lišty: ovládání zvuku v multimédiích a ovládání zvuku během hovorů.

5. Posuňte úroveň hlasitosti „Hovory“ na úroveň, se kterou jste spokojeni, např. na poloviční úroveň.

Hlasitost hovoru můžete změnit i během aktivního hovoru. V tomto případě odsuňte telefon od obličeje a stiskněte horní tlačítko hlasitosti na okraji krytu telefonu. Na obrazovce se vám objeví malá ikonka – jejím posunutím směrem nahoru zvýšíte hlasitost hovoru. Hlasitost můžete zvýšit také pouhým podržením tlačítka pro zvýšení hlasitosti.

Jak zvýšit hlasitost hovoru na telefonu Samsung?

Jak zvýšit hlasitost hovoru ve vašem telefonu?

Nejjednodušší způsob, jak zvýšit hlasitost hovoru na telefonu Samsung, je použít během hovoru tlačítko pro zvýšení hlasitosti na okraji krytu chytrého telefonu. Stisknutím tlačítka hlasitosti můžete sledovat, jak se pruh hlasitosti na obrazovce vašeho zařízení zvětšuje. Nebo můžete také stisknout tlačítko hlasitosti a následně posunout prstem po liště hlasitosti, která se aktivovala na displeji.

Chcete-li změnit hlasitost před uskutečněním hovoru:

1. Stiskněte tlačítko hlasitosti na krytu chytrého telefonu.

2. Telefon zobrazí hlasitost multimédií. Tažením vodorovné linie ve spodní části lišty rozšíříte hlasitosti pro další kategorie.

3. Najděte kategorii „Hovory“ a přesuňte hlasitost na úroveň, se kterou jste spokojeni.

Dalším způsobem, jak zvýšit hlasitost během hovoru na telefonu Samsung, je použít hlavní nastavení chytrého telefonu:

1. Otevřete nastavení telefonu.

2. Vyberte kategorii „Zvuk a vibrace“.

3. Změňte nastavení hlasitosti hovoru posunutím hlasitosti na požadovanou úroveň.

4. Můžete také zaškrtnout možnost „Použít tlačítka hlasitosti na média“.

V některých modelech telefonů Samsung máte také možnost použít funkci „Nejvyšší úroveň hlasitosti“. Pokud jste posunuli hlasitost na maximum pomocí tlačítka hlasitosti na krytu:

1. Na svém chytrém telefonu klepněte na tři svislé tečky, které označují další možnosti hlasitosti.

2. Zvolte funkci "Nejvyšší úroveň hlasitosti".

3. Vyberte kategorii „Nastavení“.

4. Zrušte zaškrtnutí funkce "Redukce šumu"

Nyní během hovorů uslyšíte svého partnera mnohem hlasitěji než dříve.

Jak zvýšit hlasitost hovoru na telefonu Xiaomi?

Jak zvýšit hlasitost hovoru ve vašem telefonu?

Stejně jako ve výše zmíněných chytrých telefonech s operačním systémem Android, i na telefonu Xiaomi můžete zvýšit hlasitost konverzace prostřednictvím externích tlačítek úrovně hlasitosti. Můžete přejít do nastavení zvuku daného telefonu vyhledáním kategorie „Připojení“ a posunutím ikonky hlasitosti na vámi požadovanou úroveň. Někteří majitelé telefonů Xiaomi se však potýkají s problémem nedostatečné hlasitosti během hovorů i při maximálním nastavení zvuku. Může to vyplývat z nastavení v telefonu jiného regionu než Česká republika, kde platí jiné předpisy o zvukové bezpečnosti. Chcete-li tento problém vyřešit, zkuste následující:

1. Otevřete nastavení telefonu.

2. Použijte lupu vyhledávání dostupnou v nastaveních a zadejte do ní „Region“.

3. Otevřete kategorii nastavení „Region“ a vyberte „Česká republika“ nebo jinou zemi, ve které se nacházíte.

4. Pokud zvuk nebyl zesílen, můžete změnit region na jiný, než je právě vybrán.

Jak zvýšit hlasitost hovoru na vašem iPhone?

Jak zvýšit hlasitost hovoru ve vašem telefonu?

Tlačítka hlasitosti na krytu vašeho iPhone můžete použít i během telefonování. Chcete-li zvýšit hlasitost hovoru, stiskněte horní tlačítko hlasitosti a podržte jej na požadované úrovni hlasitosti. O zvýšení hlasitosti můžete požádat i hlasovou asistentku Siri. Chcete-li udržet hlasitost hovoru neustále vyrovnanou:

1. Otevřete nastavení iPhone.

2. Vyberte kategorii „Zvuky a haptika“.

3. Vypněte možnost „Změnit pomocí tlačítek“.

Vyčistěte mřížku reproduktoru na telefonu

Pokud je váš telefon během hovorů stále příliš tichý, dobrou možností je vyčistit jeho reproduktor. Nezapomeňte však být přitom velmi opatrní. K tomuto účelu budete potřebovat kartáček se středně tvrdými štětinami nebo čistý a suchý zubní kartáček. Nedoporučujeme však používat tvrdé a ostré předměty, jako jsou například párátka. V případě silného znečištění můžete použít k vyčištění isopropylalkohol. Reproduktor Vašeho telefonu nejprve otřete dosucha kartáčkem a krouživými pohyby očistěte nahromaděné nečistoty. Pokud ani to nestačí, navlhčete štětiny kartáčku isopropylalkoholem. Určitě jej však nestříkejte přímo na reproduktor. Chcete-li reproduktor pouze přefoukat, použijte stlačený vzduch, je to určitě dobré řešení. Vodní pára z vašich úst může také vést k nahromadění vlhkosti uvnitř chytrého telefonu a jeho následnému poškození.

Pouzdra ověřit to
Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.