Jak zkontrolovat v telefonu paměť RAM?

Vyhodili jste obal či pokyny pro svůj smartphone a potřebujete zkontrolovat jeho RAM? Nebo si možná chcete ověřit, zda výrobce uvádí pravdivé informace? Naštěstí je možné si velikost RAM ověřit přímo v nastavení smartphonu. Máme pro vás několik snadných kroků, jak na to.

Kontrola RAM na smartphonu krok za krokem

1. Jak zkontrolovat v telefonu paměť RAM?

1. Přejděte v telefonu do hlavního Nastavení operačního systému.

2. Vyhledejte položku s názvem „Informace o zařízení“ nebo nějakou podobně znějící. Obvykle se nachází na konci seznamu.

3. Po jejím zvolení by se měly zobrazit následující informace: název zařízení, model smartphonu, verze Androidu nebo číslo IMEI.

4. Přejeďte dolů k podrobnostem o svém telefonu. Právě tam byste měli najít informace o procesoru, paměti zařízení, rozlišení obrazovky a velikosti paměti RAM. Je možné ji uvádět v GB nebo MB.

5. Majitelé starších generací chytrých telefonů, kterým se nezobrazují informace o paměti RAM, si k tomu mohou stáhnout speciální aplikaci. Najdete ji v obchodě Google Play a obvykle se nazývá Simple System Monitor. Po instalaci a spuštění aplikace se zobrazí všechny technické informace o smartphonu, včetně paměti RAM.

pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.