Jak zablokovat telefonní číslo?

Neustálé vyzvánění od někoho, s kým nechcete mluvit, může pořádně otrávit váš život. Jestli už máte dost telefonátů od neúnavných obchodníků nebo kohokoli, s kým nechcete mluvit, nejlepším řešením je taková čísla prostě blokovat. Tato funkce nemá žádný vedlejší efekt kromě jediného: konečně budete mít pokoj. Dobrou zprávou také je, že počet blokovaných čísel může jít donekonečna.

Co blokování telefonních čísel přináší?

Po zablokování konkrétního telefonního čísla se vám jeho vlastník nebude moci dovolat, ani vám nebude smět posílat žádné zprávy. Důležité přitom je, že majitel blokovaného čísla o blokování čísla nebude nijak informován. Při pokusu o hovor se signál prostě zastaví a zprávy nebudou zpracovány.

Rychlá blokace telefonního čísla

1 Jak zablokovat telefonní číslo?

Blokování telefonního čísla na platformě Android i iOS bez ohledu na to, zda máte nový Apple iPhone XS MAX nebo Huawei P smart Z, jde snadno a rychle. Stačí, když nežádoucí číslo vyberete a podržíte anebo kliknete na tečky vedle něj, kde vyskočí nabídka, která mimo jiné obsahuje možnost blokování čísla.

Telefonní číslo můžete opět odblokovat

Pokud byste někdy názor na blokování telefonního čísla změnili, můžete ho znovu odblokovat. V takovém případě jděte do Nastavení kontaktů nebo Nastavení hovorů, kde najdete kompletní seznam blokovaných čísel. K jejich odblokování stačí opět jedno kliknutí, které je bez jakýchkoli vedlejších efektů nebo nutnosti informovat majitele tohoto čísla.

Blokování telefonního čísla u zpráv

2 Jak zablokovat telefonní číslo?

Telefonní číslo je možné zablokovat i pro příjem textových zpráv. Stačí, když otevřete konverzaci, které se to týká, kliknete na kontakt nebo číslo v horní části obrazovky a vyberete možnost blokování.

Pouzdra na mobil Ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.