Jak vytvořit účet Apple ID?

Pokud chcete mít pohodlný přístup ke všem službám značky Apple jako jsou iCloud, App Store nebo iTunes Store, bude nutné si vytvořit Apple ID. Tento účet vám pomůže při přihlašování, běžné správě a poslouží i jako ochrana účtů. Jak snadno účet Apple ID vytvořit?

Základní informace o Apple ID

1. Jak vytvořit účet Apple ID?

Pro přihlášení k vašemu účtu Apple ID bude potřeba e-mailová adresa a heslo. Po přihlášení se zobrazí kontaktní informace, informace o provedených platbách a přístup k zabezpečení účtu. Pokud si nejste jisti, zda již účet Apple ID máte nebo si své přihlašovací údaje nepamatujete, můžete vyhledat záložku Účet Apple ID, která je nedílnou součástí webových stránek výrobce. Pro obnovení či nalezení účtu bude nutné zadat vaše jméno, příjmení a e-mailovou adresu.

Účet Apple ID si můžete vytvořit z libovolného zařízení značky Apple jako je iPhone a iPad, iPod nebo iMac. To samé přihlašovací jméno a heslo vám v budoucnu poslouží pro přihlášení k jakékoli službě Apple. K vytvoření nového účtu obvykle dochází již během konfigurace zařízení. Účet je však možné vytvořit i později v App Store. Apple ID je možné vytvořit, i když používáte počítač s operačním systémem Windows nebo jiný. Jediné, co je potřeba, je aplikace iTunes pro Windows nebo web.

Vytvoření účtu Apple ID krok za krokem

Registrace k účtu Apple ID se liší v závislosti na tom, zda zakládáte nový účet na již používaném zařízení nebo zda se registrujete na novém elektronickém zařízení.

Při konfiguraci zařízení vyberte možnost „Zapomněli jste heslo nebo nemáte Apple ID“ a následně „Vytvořit bezplatný Apple ID“. Zadejte své jméno a v dalším kroku vyberte datum narození. Potom budete vyzváni, abyste zadali svou e-mailovou adresu nebo použili bezplatnou e-mailovou službu iCloud.

Pokud se chcete zaregistrovat z App Store, je třeba se nejprve odhlásit z předchozího účtu a teprve potom kliknout na prázdný obrázek profilu a vybrat „Vytvořit nový Apple ID“. V dalším kroku zadejte e-mailovou adresu, heslo a zemi nebo region, ze kterého chcete za služby platit. Nezbytností úspěšné registrace je přijetí podmínek a zásady ochrany osobních údajů. Teprve potom je možné zadat vaše údaje, tj. jméno, příjmení a datum narození. Registrace bude dokončena pomocí ověřovací zprávy, která vám přijde na zadanou e-mailovou adresu.

Nepovinné údaje

Během registrace si můžete vybrat možnost předplatného aktualizací Apple, díky nimž získáte přístup k novým informacím, produktům a službám. Nepovinné jsou také údaje o kreditní kartě a fakturační údaje. Pokud je zadávat nechcete, nemusíte. Stačí vybrat možnost „Žádný“. Platební údaje je možné kdykoli upravit nebo úplně smazat. V závěru je nutné potvrzení telefonním číslem, které nejen že zvyšuje bezpečnost vašeho účtu, ale také pomáhá při obnovení hesla, pokud ho zapomenete.

Pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.