Jak vymazat data z telefonu před jeho prodejem?

Chystáte se prodat svůj smartphone? V tom případě vám doporučujeme z nich napřed vymazat všechna data, která jste do něj uložili. Kdyby se váš telefon dostal do nesprávných rukou, mohli byste přijít například o přihlašovací údaje do banky, o svou digitální identitu nebo o soukromé fotografie a videa. Proto jsme pro vás sepsali tohoto jednoduchého průvodce jak vyčistit soubory a informace z vašich mobilních zařízení.

Čištění dat ve smartphonech Apple

smartphony Apple

Pokud chcete nadobro odstranit data z chytrého telefonu s platformou iOS, stačí jednoduchý reset a obnovení továrního nastavení. Před nějakým časem jsme na našem blogu psali o tom, jak obnovit data ve vašem telefonu. Zařízení Apple jsou však standardně vybavena funkcí šifrování, která účinně brání obnovení smazaných dat.

Čištění telefonu se systémem Android

čištění dat z telefonu

V případě smartphonů na platformě Android je záležitost trochu komplikovanější. Než přistoupíte k resetu, musíte nejprve telefon ručně zašifrovat. Jen tak zabráníte tomu, aby se vymazané údaje obnovily v případě, že se o to vy, či někdo jiný pokusí.

Jak zašifrovat data na telefonu s Androidem:

1. Jděte do "Nastavení",

2. Zadejte "Zabezpečení",

3. Zvolte možnost „Šifrovat telefon“.

Názvy funkcí se mohou lišit v závislosti na modelu zařízení. Pokud chcete příslušnou funkci najít snadno a rychle, použijte vyhledávač, který je integrální součástí nastavení.

telefon Samsung

Šifrování telefonu zabere minimálně jednu hodinu. Než s ním začnete, ujistěte se, že je telefon připojený k nabíječce anebo plně nabitý. Teprve jakmile je šifrování dokončeno, můžete podniknout kroky k obnovení továrního nastavení telefonu a mít jistotu, že vymazaná data už nepůjde obnovit.

Na závěr ještě jedna připomínka: před prodejem smartphonu nezapomeňte vyjmout všechny paměťové karty jako SIM a SD.

Paměťové karty Ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.