Jak vyfotit úžasné selfie

Selfie neboli fotografický autoportrét si vyzkoušel skoro každý majitel chytrého telefonu. Někoho focení selfíček chytne, někdo se nechá odradit prvním nepovedeným pokusem a pro někoho zkrátka nejsou. Selfie fotky už ale dávno nejsou doménou jen mladých. Schválně si projděte Instagram nebo Facebook slavných lidí. Možná budete překvapeni kolik politiků, sportovců, ale i slavných businessmanů propadlo kouzlu selfie fotek. Jak tedy na ně?

1. Selfie ukáže vše – upravte se

Je to tak selfie fotky dokáží být zábavné, skvělé, ale také hodně nemilosrdné. Ukáží světu vše ve své nahotě. Pokud tedy chcete vyfotit hezké reprezentativní selfie upravte se. Hřeben a čisté oblečení snad ani nemusíme zmiňovat. Dámy použijí make up, nebo třeba jen řasenku a rtěnku. Zvlášť výrazná rtěnka vypadá na selfie skvěle.

2. Držte úhel – ale ten lichotivý

Vypůjčili jsme si slavnou hlášku, abychom zdůraznili, že správný úhel záběru může být klíčový. Vyzkoušejte si různé pozice a záběry a najděte takový, kde vám to bude maximálně slušet. A pokud milujete selfie ve více lidech, nebo máte pocit, že délka rukou nestačí, pořiďte si selfie tyč. Dneska už jsou k sehnání selfie tyče s dálkovým ovládáním i selfie tyč, která sbalená vypadá jako rtěnka.

3. Co mu to roste z hlavy – pozor na pozadí

Při focení sebe sama nezapomínejte na okolí a mrkněte, co máte za sebou. Zvlášť stromy, tyče, ale i kolemjdoucí mohou z hezkého záběru udělat směšnou karikaturu.

4. Dokonalé světlo – vyzkoušejte LED blesk pro mobily

Led blesk

Foťte jako profík a na smartphone přidejte LED blesk pro mobily. Krásně nasvítí vaši tvář. Selfie s LED bleskem pro mobily vypadají luxusně.

5. Vystupte z davu – originalita se cení

Selfie tyče

Chcete-li svou selfie zaujmout, dostaňte na ni něco hodně zajímavého. Skvěle k tomu poslouží i selfie tyč, která umožní zabrat o něco více z okolí nebo zvolit netradiční úhel pohledu.

6. Odvažte se – trocha humoru neuškodí

Úsměv je základem, ale u selfie můžete blbnout o něco více. A nejen s grimasami. Zábavné oblečení, úsměvné filtry nebo ztřeštěná místa. Jen pozor na vlastní bezpečí.

7. Nebojte se zkoušet nové věci – experimentujte

Zajímavá místa, netradiční nápady nebo různé pomůcky pro focení selfie fotek dávají prostor pro experimenty a skvělé záběry. Vyzkoušejte, co s vašimi selfie udělá třeba přídavný LED blesk pro mobily.

Příslušenství k mobilu

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.