Jak uložit fotografie na paměťovou kartu v telefonu Samsung Galaxy?

Digitální fotografie, zejména ty pořízené chytrými telefony, způsobují, že fotíme mnohem častěji, než kdysi. Většina z nás, každý den něco fotografuje a spoustu fotografií rychle zaplní interní paměť telefonu. Z tohoto důvodu je uložení fotografií na paměťovou kartu mnohem lepším řešením. Jak povolit tuto možnost na telefonu Samsung Galaxy?

Přizpůsobte kapacitu paměťové karty možnostem vašeho Samsung Galaxy

1. Jak uložit fotografie na paměťovou kartu v telefonu Samsung Galaxy?

Někteří majitelé chytrých telefonů Samsung z řady Galaxy mají problémy s ukládáním fotografií na paměťovou kartu. Taková situace může nastat z několika důvodů, ale v každém případě lze tento problém napravit. V první řadě se vyplatí vybrat správnou paměťovou kartu. Pro chytré telefony je potřebné použít micro nebo nano SD karty. Výrobce ve specifikaci daného telefonu uvádí také maximální kapacitu karty, kterou telefon podporuje. Tento parametr může být velmi různorodý a může se pohybovat od několika desítek, do několika stovek GB. Teprve po ověření této informace, si můžete vybrat vhodnou paměťovou kartu pro váš telefon.

V mnoha smartfonech Samsung Galaxy se možnost ukládat fotografie na paměťovou kartu zobrazuje jen tehdy, když je ve slotu telefonu již kompatibilní datový nosič. Proto před konfigurací nastavení musíte nejprve vložit paměťovou kartu do telefonu. Pokud se možnost uložení fotografií na paměťovou kartu nezobrazí, může se jednat o poruchu nebo poškození média.

Možnost ukládání fotografií na paměťovou kartu je dostupná v nastaveních fotoaparátu. Chcete-li to provést, zapněte v telefonu aplikaci „Fotoaparát“ a klepněte na zobrazené ozubené kolečko nebo tři tečky nastavení. V rolovacím seznamu by měla být kategorie s názvem „Umístění paměti“ nebo něco podobného. Po klepnutí na tuto možnost se zobrazí dvě možnosti ukládání fotografií: do interní paměti telefonu (zařízení) nebo na paměťovou kartu - vyberte druhou možnost. Nyní se všechny nové fotografie uloží na externí paměťové médium.

Přenos starých fotografií na paměťovou kartu

Změna místa uložení nových fotografií neovlivní umístění těch fotografií, které byly pořízeny v minulosti, před vložením karty. Budete je muset přenést manuálně, například přes správce souborů s názvem „Moje soubory“. Po jeho spuštění si v záložce Obrázky můžeme vybrat všechny nebo jen preferované fotografie a zvolit možnost jejich přenosu na paměťovou kartu. Alternativně lze umístění fotografie na vašem smartphonu Samsung Galaxy změnit i prostřednictvím fotogalerie. Tam si můžete vybrat také vybrané fotografie nebo alba a zvolit možnost jejich přenosu na paměťovou kartu.

pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.