Jak skrýt fotografie v telefonu?

V telefonech se obvykle ukrývají spousty videí a fotek, které právem považujete za soukromé a nechcete je sdílet s ostatními. V první řadě se to samozřejmě týká případu, kdy váš smartphone padne do nesprávných rukou. Naštěstí jsou tu způsoby, jak zabránit zobrazování označených fotografií i po odemknutí smartphonu. Jak tedy fotografie v telefonu skrýt?

Jak schovat fotky v telefonu s Androidem?

1. Jak skrýt fotografie v telefonu?

Ne všechny chytré telefony, které pracují s operačním systémem Android, mají ochranu fotek v základní výbavě. Pokud však máte s přístup do obchodu Google Play, můžete si stáhnout některou z mnoha bezplatných aplikací, které byly pro tento účel vyvinuté.

1. Pokud pro prohlížení fotografií ve svém smartphonu používáte aplikaci „Fotky Google“, můžete využít jeho funkci archivace. Ta umožňuje jednoduše skrýt všechny fotografie, které chcete uchovat v tajnosti. Žádná nepovolaná osoba díky této funkci nenajde v telefonu ani jednu fotku, kterou jste vybrali, a to ani při prohlížení vaší galerie. Fotografie vám však budou stále k dispozici - najdete je v samostatném archivu. Pokud chcete archivovat konkrétní obrázky pomocí aplikace „Fotky Google“, podržte prst na každé fotografii, kterou chcete schovat. Potom klikněte na tři svislé tečky v pravém horním rohu obrazovky a vyberte možnost „Přesunout do archivu“.

2. Další způsob, jak skrýt fotky v telefonu se systémem Android, se týká výhradně majitelů smartphonu Samsung Galaxy S10. Tento telefon má v základní nabídce speciální soukromé úložiště právě pro fotky a videa. Aktivovat ho můžete tak, že přejdete do obecných nastavení a vyberete kategorii „Biometrie a bezpečnost“. V ní by se měla skrývat záložka „Zabezpečená složka“. Pokud ji budete chtít používat, nejprve bude nutné přihlásit se ke svému účtu a přijmout uživatelské podmínky. Teprve potom můžete přistoupit k pokročilejší konfiguraci této „Zabezpečené složky”. Mimo jiné si můžete zvolit automatické uzamčení při každém vypnutí obrazovky. Otevření zabezpečené složky bude potom vyžadovat heslo nebo otisk vašeho prstu. Do této složky můžete umisťovat všechny vaše soukromé fotografie a další důvěrné soubory.

3. Univerzální metodou na skrývání fotografií v telefonu s Androidem, která funguje bez ohledu na model vašeho smartphonu, je jednoduše použití některé z celé řady aplikací na ochranu soukromí. Obchod Google Play obsahuje aplikace speciálně určené ke skrývání fotografií. Stejně jako u „Bezpečné složky“ společnosti Samsung umístíte vybrané snímky, videa či další soubory do virtuálního prostoru chráněného heslem. Spousta z těchto aplikací přináší i další funkce, například vyfocení kohokoli, kdo se snaží složku otevřít, aniž by znal heslo. Příkladem takových aplikací je třeba „Foto tresor“, „LockMyPix“ nebo „Photo Lock App“.

Jak schovat fotky v iPhonu?

2. Jak skrýt fotografie v telefonu?

Způsoby, jak skrýt fotografie v iPhonu, jsou velmi podobné těm, které se používají pro smartphony s Androidem. Některé z nich poskytuje přímo výrobce, jiné jsou založené na použití aplikací, které jsou běžně dostupné v App Store.

1. Prvním a nejjednodušším způsobem, jak skrýt fotografie v iPhonu, je použití funkce „Skrýt“ v aplikaci „Fotografie“. Prostřednictvím této funkce můžete přesouvat vybrané fotografie z hlavní galerie do samostatného alba s názvem „Skryté“. Tato metoda má bohužel jeden zásadní nedostatek – příslušná složka není chráněna heslem. Pokud na tuto složku někdo náhodě nebo záměrně natrefí, veškerý její obsah se mu velmi snadno zobrazí.

2. Druhý způsob, jak skrýt fotografie v iPhonu, je použít aplikaci „Poznámky“, do které můžete přidávat i multimédia. Soukromé fotky označte ve fotogalerii a potom použijte možnost „Přidat do poznámek“. Po dokončení přesunu fotek je můžete z hlavní galerie v iPhonu smazat a na závěr nezapomenout vysypat koš. Potom stačí otevřít aplikaci „Poznámky“ a u poznámky, ve které jsou umístěné vaše neveřejné snímky, nastavit visací zámek. Jednoduše po poznámce přejeďte prstem a možnost přidat visací zámek se vám sama zobrazí. Pokud tuto funkci používáte poprvé, budete muset nejprve nastavit heslo. Může to být váš vlastní obrazec, otisk prstu nebo ID obličeje.

3. Poslední způsob skrytí fotografií v iPhonu je stejný jako v případě Androidu – jde o použití aplikace, která slouží k šifrování obsahu zařízení. V App Store najdete celou řadu bezplatných aplikací pro ochranu soukromí, například „TouchyNotes“, „Lock Folder“ a „Keeply“. Tyto aplikace dokáží vytvářet složky, ke kterým je možné mít přístup pouze pomocí hesla, vašeho otisku prstu nebo ID obličeje. Některé z těchto aplikací nabízí navíc další zabezpečení souborů, takže váš iPhone s jejich pomocí mnohem spolehlivěji odolá útokům hackerů.

pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.