Jak si vytvořit vlastní vyzváněcí tón pro iPhone?

Každý iPhone je dodáván s řadou vyzváněcích tónů, které můžete použít k upozornění na příchozí hovory. Můžete si vybrat hlavní vyzváněcí tón nebo různé tóny pro hovory od jednotlivců nebo skupin přátel. Možnosti personalizace však jdou mnohem dále. Majitelé iPhonů mohou také vytvářet vyzváněcí tóny. Zde je návod, jak na to.

Pomocí aplikace generujte vyzváněcí tóny

1. Jak si vytvořit vlastní vyzváněcí tón pro iPhone?

Jedním ze způsobů, jak si vytvořit vlastní vyzváněcí tón pro iPhone, je použití vyhrazených aplikací, jako je GarageBand. Obsahují seznamy mnoha hudebních skladeb – některé z nich jsou zdarma a některé vyžadují platbu. Vyzváněcí tón si můžete zakoupit také z iTunes Store, ale měli byste vědět, že existuje způsob, jak si vyzvánění vytvořit samostatně a zdarma.

Vytvořte si vlastní vyzváněcí tón pro iPhone přes iTunes

2. Jak si vytvořit vlastní vyzváněcí tón pro iPhone?

V následujícím návodu krok za krokem vysvětlíme, jak si můžete vytvořit vlastní vyzváněcí tón pro iPhone. Vše, co musíte udělat, je mít v počítači nainstalovaný iTunes s knihovnou, která obsahuje požadovanou hudební skladbu.

1. Otevřete v počítači iTunes.

2. V knihovně aplikace „Moje hudba“ vyberte skladbu, kterou chcete nastavit jako vyzváněcí tón pro iPhone.

3. Klepnutím pravým tlačítkem vyberte "Informace" ("Song Info" v angličtině).

4. V nově zobrazeném okně vyberte záložku "Možnosti".

5. Do polí "Začátek" a "Konec" můžete zadat časové úseky, ve kterých má zvonění začínat a končit. Díky tomu z dlouhého hudebního souboru „vystřihnete“ jen ten fragment, který vás zajímá, například od 0:30 do 0:55. Pamatujte, že maximální délka vyzvánění je 30 sekund.

6. Zadané časové intervaly potvrďte tlačítkem "OK".

7. S vybraným souborem skladby vyberte „Soubor“ a poté „Převést“ z hlavní nabídky, která se zobrazí na horní liště aplikace iTunes.

8. Klikněte pravým tlačítkem na takto vytvořené vyzvánění. Pokud pracujete na počítači Mac, vyberte „Zobrazit ve Finderu“. Pokud používáte počítač s operačním systémem Windows, vyhledejte místo toho umístění skladby v Průzkumníkovi Windows.

9. Po umístění zvonku na vašem počítači ručně změňte jeho příponu namísto „.m4a“ zadáním „.m4r“. Poté se může zobrazit zpráva, že by měl být zachován předchozí formát, ale musíte znovu vybrat „.m4r“, protože jej Apple používá pro vyzvánění.

10. Nezavírejte okno s umístěním souboru a nepřipojujte iPhone k počítači.

11. Po připojení iPhonu by se v levé části obrazovky počítače mělo zobrazit okno s informacemi o zařízení a jeho základních možnostech.

12. Vyberte vyzváněcí tón, který jste vytvořili, a přetáhněte jej do kategorie „Zvuky“ v iTunes.

13. Nyní můžete odemknout obrazovku iPhonu a přejít do jeho nastavení.

14. Vyberte kategorii Zvuk a haptika a potom klepněte na položku Zvuky a melodie.

15. Vaše skladba by se měla objevit v seznamu vyzváněcích tónů. Nyní jej můžete přehrát a vybrat jako nový vyzváněcí tón.

pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.