Jak si stáhnout fotografie z telefonu do počítače? (Android)

Způsobů, jak přetáhnout fotografie z telefonu se systémem Android do počítače, existuje celá řada. V tomto článku si představíme ty nejjednodušší z nich. Provádět to můžete pomocí USB kabelu, paměťové karty, přes Bluetooth nebo i Google Disk. Každá z těchto cest je velmi jednoduchá a měli byste ji bez potíží projít. My vám je na následujících řádcích popíšeme krok za krokem, takže pokud chcete přenést fotografie z telefonu do počítače, stáčí je jen následovat.

Stojí vůbec přetahování fotografií z telefonu do počítače za to?

Ripování fotek z telefonu do počítače má celou řadu výhod. V první řadě vám umožní prohlížet si fotografie na větší obrazovce, pohodlně je upravovat nebo tisknout. Stažením fotografií do počítače navíc můžete získat více volného místa v paměti smartphonu, což je výhodné už vzhledem k tomu, že každý den používáme čím dál více nejrůznějších aplikací, které kladou na paměť telefonu značné nároky. Vedle toho vám vytvoření kopií fotografií v počítači dodá jistotu, že k nim neztratíte přístup, ani když se váš telefon nadobro rozbije.

Jak stáhnout fotografie z telefonu do počítače? 1. způsob - pomocí kabelu USB

1. způsob - pomocí kabelu USB

Jak si stáhnout fotografie z telefonu do počítače? - pomocí kabelu USB

Použití USB kabelu představuje jeden z nejjednodušších způsobů, jak stáhnout fotografie z telefonu do počítače. Nepotřebujete k tomu žádné ovladače. Jediné, co vám stačí, je správný kabel.

Pokud chcete přenést fotky z telefonu do počítače,zapněte a aktivujte telefon a připojte ho k počítači pomocí USB kabelu. Větší konec (USB typu A) přitom patří do stolního počítače nebo notebooku a menší (USB typu C nebo microUSB) se připojí k telefonu.

Jakmile se na obrazovce smartphonu objeví oznámení s dotazem, zda povolit přístup k datům telefonu, klikněte na „Povolit“. V seznamu počítače najděte vaše zařízení, dvakrát na něj klikněte a přejděte do složky DCIM, ve které se ukrývají fotografie. Fotky zkopírujte a přeneste do počítače buď na plochu nebo do složky, kterou jste si dříve vytvořili.

Jakmile získáte jistotu, že jste všechny fotografie do počítače úspěšně přenesli, můžete je ze smartphonu bez obav odstranit. Díky tomu navýšíte množství volné paměti ve vašem mobilním zařízení. Pokud v telefonu vytvoříte více volného místa, telefon se nejen zrychlí, ale pravděpodobně vám bude sloužit mnohem déle.

Jak přenést fotky z telefonu do počítače? 2. cesta – použití paměťové karty

Jak si stáhnout fotografie z telefonu do počítače? použití paměťové karty

Pokud ukládáte fotky na paměťovou kartu a váš počítač nebo notebook je vybavený čtečkou microSD karet (obvykle nahrazuje jednu ze dvou SIM karet, ale někdy má samostatný slot) můžete fotky jednoduše přenášet prostřednictvím tohoto média. Provedete to tak, že vyjmete microSD kartu z telefonu, připojíte ji ke čtečce v počítači, otevřete složku „Tento počítač“ a dvakrát kliknete na „Vyměnitelný disk“. Potom už stačí jen zkopírovat snímky do počítače.

Pokud chcete uvolnit místo v paměti telefonu, fotky, které jste zkopírovali do počítače odstraňte.

Jak přenést fotografie z telefonu do počítače? 3. způsob - přes Bluetooth

Jak si stáhnout fotografie z telefonu do počítače? přes Bluetooth

Fotky z telefonu do počítače můžete přenášet také bezdrátově pomocí technologie Bluetooth. Tato metoda má však jednu hlavní nevýhodu – Bluetooth není pro přenos velkých souborů příliš vhodný, protože je poměrně pomalý. Pár fotografií můžete odesílat i několik minut, a pokud máte k přenosu spoustu fotek, počkáte si ještě mnohem déle. K použití technologie Bluetooth k přenosu fotografií z telefonu do počítače byste proto měli sáhnout pouze jako k poslední možnosti.

Tento způsob však nabízí také několik výhod. Abyste mohli přenášet fotografie z telefonu do počítače přes Bluetooth, nepotřebujete žádné kabely, paměťové karty ani jiné zařízení. Také nepotřebujete přístup k internetu prostřednictví Wi-Fi nebo mobilních dat. Je to tedy správná volba přinejmenším v případě, kdy žádné jiné připojení není k dispozici.

Pokud chcete touto cestou přenést fotografie ze smartphonu do počítače spusťte v telefonu Bluetooth přejetím prstem z horní části obrazovky dolů a kliknutím na ikonu Bluetooth. Bluetooth povolte i ve svém počítači (většina notebooků tuto technologii podporuje, ovšem u stolních počítačů to tak být nemusí). Provedete to tak, že posunete fyzický přepínač (posuvník) na notebooku nebo otevřete „Start“ >> „Nastavení“ >> „Zařízení“ >> „Bluetooth“ a vyberete „Přidat Bluetooth nebo jiné zařízení“ (platí pro Windows 10). Ze seznamu v novém okně vyberete telefon a kliknete na tlačítko párování. Zkopírujte kód z jednoho zařízení do druhého a po připojení otevřete fotografie a vyberte možnosti „Sdílet“ >> „Bluetooth“.

Po dokončení procesu nahrávání se ujistěte, že jsou všechny vaše fotografie do vašeho počítače bezpečně zkopírované. Pokud ano, můžete je odebrat z telefonu a uvolnit si tak cenné místo.

Jak přenášet fotky z telefonu do počítače? 4. způsob - přes Google disk

Jak si stáhnout fotografie z telefonu do počítače? přes Google disk

Poslední způsob přenosu fotografií z telefonu do počítače, který si dnes popíšeme, je opět bezdrátový. Oproti technologii Bluetooth má jednu podstatnou výhodu – umožňuje nahrávat fotografie z galerie poměrně rychle a bez dalších nástrojů. Podmínkou stahování fotek z telefonu do cloudu (na Google Disk) je přístup k internetu. Abyste mohli používat Google Disk, musíte mít e-mailovou adresu na Gmailu. Pokud máte telefon s Androidem, pravděpodobně již budete ke Google účtu přihlášeni a můžete Google Disk používat.

K ripování fotografií z telefonu do počítače můžete použít také cloud. Pro přenos fotografií z telefonu do počítače prostřednictvím Google Disk otevřete v telefonu fotogalerii, vyberte fotografie, které chcete přenést, a postupně zvolte možnosti „Sdílet“ a „Uložit na disk“. V dalším kroku otevřete v počítači prohlížeč a přihlaste se do Googlu na adrese cze_ALL/drive. Fotografie z Google disku můžete snadno převést do počítače nebo zobrazovat přímo v cloudu.

Doufáme, že se vám pomocí jednoho z našich tipů snadno povedlo přenést fotky z telefonu do počítače a že si je odteď můžete užívat na velké obrazovce, a zároveň, že se vám spolu s tím povedlo uvolnit paměť telefonu, díky čemuž vydrží fungovat déle a lépe.

Pouzdra na mobil Ověřit to

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.