Jak propojit telefon s televizí?

Chytré televizory nám otevřely spoustu nových příležitostí. Nejen, že nám dovolují rychlý a intuitivní přístup na web, ale také nabízejí možnost konfigurace s jinými elektronickými zařízeními. Třeba takové připojení telefonu k televizi umožní používat smartphone jako dálkové ovládání, klávesnici nebo jednoduše sledovat fotografie a videa na velké obrazovce. Jak nejjednodušeji propojit telefon s televizí, která přitom ani nemusí být chytrá?

Připojení přes Wi-Fi

Jak propojit telefon s televizí? telefon a TV

Nejpohodlnějším řešením je připojení smartphonu k televizi prostřednictvím bezdrátové sítě Wi-Fi, kterou chytré televizory podporují. Zbavíte se tak omezení nejrůznějších kabelů a adaptérů. Zařízení si navíc budou připojení pamatovat. Zapněte Wi-Fi na obou zařízeních a jednoduše je spárujte zvolením správného názvu zařízení.

Populární aplikace

Díky bezdrátovému připojení je možné pohodlně přenést obrazovku smartphonu na televizi. Nejoblíbenější aplikace pro připojení telefonu k televizoru jsou: Smart View, Google Chromcast, Zrcadlení obrazovky a Miracast. Všechny umožňují intuitivní ovládání zobrazovaného obsahu. Některé programy fungují i opačným směrem, dovolí přenést televizní obrazovku do telefonu. Snadné to v takovém případě mají například majitelé Samsung Galaxy S10, kterým stačí stáhnout si aplikaci Samsung Connect.

Telefon jako televizní dálkové ovládání

Jak propojit telefon s televizí? TV  a telefon

Vybité baterie v dálkovém ovládání televizoru nám mohou zkazit celý večer. Ještě že místo dálkového ovládání můžete použít svůj smartphone. Stačí, když připojíte zařízení přes Wi-Fi a stáhnete si do telefonu aplikaci, která vám umožní televizor dálkově ovládat, například TV Remote Control nebo Universal TV Remote. Pokud chcete telefon k televizi připojit, jednoduše označte připojení jako důvěryhodné, kdykoli bude v dosahu sítě.

Použijte kabel HDMI

Pokud váš televizor není chytrý a nemá funkci Wi-Fi, stále ještě můžete použít kabel HDMI. Převážná většina mikro USB konektorů, jaké najdeme v moderních chytrých telefonech, nabízí režim MHL, který zprostředkuje přenos obrazu na televizoru. K použití takového řešení je však nutné zakoupit adaptér mikro USB na HDMI. Některé adaptéry nabízejí po připojení k TV funkci nabíjení smartphonu, což v každém případě oceníte. Při připojení k televizi pochopitelně dojde ke zvýšené spotřebě baterie.

Příslušenství k mobilu Overiť to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.