Jak připojit mobil k autorádiu?

Hodně z nás v autě tráví každý den dlouhé hodiny. Potřebujeme být mobilní a být pořád v dosahu. A je úplně jedno, zda jezdíme autem do práce, jsme řidič z povolání nebo maminka svážející dítka z kroužků. Mít telefon připojený k autorádiu je velice praktické.

Bezpečnost na prvním místě

mobil k autorádiu

Prvním a hlavním důvodem pro připojení mobilu k autorádiu by měla být bezpečnost. Telefonovat s mobilem v ruce je pro řidiče za jízdy zakázané. Ale autorádio může fungovat jako hands-free sada. I když i tak nesmíme zapomínat na sledování provozu.

Přehrávání hudby z mobilu

Smartphony mívají velkou paměť a můžou sloužit jako přehrávač hudby. Víte, že tu samou hudbu můžete přehrávat přes autorádio? S vámi si ji tak poslechnou všichni cestující.

Jak tedy mobil k autorádiu připojit?

telefon v autě

Záleží především na tom, co vám autorádio a smartphone umožňují. Možností je ale několik a určitě některou budete moci využít.

1. Bluetooth

Většina nových smartphonů už má možnost připojení externích zařízení pomoci bluetooth. Umí to i novější autorádia. Je to nejpohodlnější. Jakmile jednou autorádio a mobil spárujete, příště se připojí automaticky a vy se nemusíte o nic starat. Autorádia mívají i možnost připojení více mobilů zároveň. Je to praktické řešení pro větší rodiny nebo firemní vozy.

2. USB

Některá autorádia umožňuji připojení USB kabelem. Mobil pak většinou využívají jako datový disk a přehrávají z něj hudbu. K připojení potřebujete datový kabel s USB konektorem a konektorem, který má váš mobil.

3. Jack 3,5

Méně časté, ale u starších autorádií možné je připojení externího zdroje pomocí audio konektoru Jack 3,5. V e-shopech není problém sehnat audiokabel s Jack konektorem různých délek. V autorádiu pak přehrajete hudbu.

4. USB a bluetooth „kazety“

Je to už dnes spíše rarita, ale pokud máte opravdu staré auto a nechcete kupovat nové autorádio, je jistou možností připojit autorádio pomocí těchto „kazet“.

5. Hans-free sada

Máte starší autorádio a nechcete používat žádné „kazety“, ale přesto chcete telefonovat za řízení a neporušovat předpisy? Pak se podívejte na hans-free sady. Jsou praktické a využijete je, nejen během řízení.

Příslušenství k mobilu

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.