Jak přenesete aplikace do nového telefonu?

Uživatelé, kteří vyměňují svůj starý telefon za nový, by si jistě rádi velmi ponechali většinu aplikací, které používali na svém starém zařízení. I proto vám představíme způsob, jak přenést programy ze starého do nového telefonu.

Přenos aplikací z telefonu do telefonu s operačním systémem Android

Jak přenesete aplikace do nového telefonu?

Přenést aplikace ze starého telefonu do nového nám pomůže účet Google. Naštěstí pro nás, obchod Google si pamatuje programy, které si nainstalujeme do našich telefonů. Chcete-li přenést své staré programy do nového telefonu, přihlaste se do svého účtu Google pomocí stejných přihlašovacích údajů, jaké jste používali na starém telefonu. Po tomto přihlášení do svého účtu vám průvodce nastavením telefonu navrhne instalaci již dříve používaných aplikací. Bohužel tento mechanismus je dostupný pouze pro ty aplikace, které vytvářejí záložní kopie v cloudu.

Chcete-li si zkontrolovat, zda aplikace podporuje tuto metodu obnovení, jednoduše se přihlaste do „Nastavení Disku Google“ ve vašem telefonu a vyberte si pole „Správa zálohování“. Pokud v seznamu najdeme název hledané aplikace, znamená to, že program má funkci cloudového zálohování.

Přenos aplikace ze starého telefonu iPhone do nového telefonu iPhone

Jak přenesete aplikace do nového telefonu?

Aplikace a data z telefonu iPhone lze přenést přes zálohu iCloud. Tento proces je poměrně jednoduchý a rychlý, ale je možný pouze po prvním zapnutí iPhone, přičemž je třeba mít zapnuto Wi-Fi. Chcete-li vytvořit zálohu iCloud, přejděte na Nastavení telefonu iPhone a klepněte na ikonu iCloud.

Dalším krokem, který musíte provést je najít možnost „záloha a kliknout na „vytvořit nyní“. Po vytvoření zálohy na disku iCloud spusťte a aktivujte nový iPhone, přičemž nezapomeňte zapnout i Wi-Fi. V nově otevřeném okně stačí vybrat „otevřít zálohu iCloud“, přičemž data a aplikace se automaticky přenesou. Aplikace a data lze přenášet i kabelem přes zálohu iTunes. Tento proces je však mnohem komplikovanější a vyžaduje účast počítače.

pouzdra ověřit to!
Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.