Jak povolím možnosti pro vývojáře na telefonu s Androidem?

Jedním z klíčových prvků, který odlišuje operační systém Android od systému iOS, jsou mnohem širší možnosti implementace úprav přizpůsobených individuálním potřebám uživatele. Možnosti pro vývojáře jsou dostupné na každém telefonu se systémem Android, ale zůstávají skryté. Vše, co musíte udělat, abyste je povolili, je zadat číslo sestavy systému Android.

Co dokážou možnosti pro vývojáře systému Android?

1. Jak povolím možnosti pro vývojáře na telefonu s Androidem?

Na rozdíl od zdání, povolení vývojářských možností na telefonu s Androidem nemusí být spojeno s prováděním pokročilých úprav, jako je rootování telefonu nebo instalace neoriginální ROM. Po odemknutí možností vývojáře na telefonu s Androidem se v nastavení zařízení zobrazí další možnosti. Pomocí nich, můžete volně upravovat způsob, jakým vaše zařízení funguje.

Každý rok se na webu zveřejňují nové seznamy užitečných funkcí, které lze implementovat do telefonů se systémem Android odemknutím možností pro vývojáře. Patří sem například dávání nových funkcí tlačítkům telefonu nebo pokročilá úprava upozornění z aplikace. Ve skutečnosti vás omezuje jen vaše vlastní kreativita - dokonce můžete vypnout potřebu odemykání telefonu, pokud se nachází na konkrétním místě.

Povolení možností vývojářských funkcí - návod

Jak již bylo zmíněno, potřebujete číslo sestavy, abyste povolili možnosti vývojáře na svém telefonu s Androidem. Informace o čísle sestavy naleznete v nastavení telefonu. Nejrychlejší způsob, jak jej najít, je zadat frázi „číslo sestavy“ do vyhledávače nastavení. Kategorii „Informace o zařízení“ naleznete také v hlavních nastaveních telefonu. Obvykle se nachází ve spodní části seznamu všech nastavení.

Když najdete číslo sestavy, klepněte na něj prstem minimálně sedmkrát. Přesně tolik doteků poskytl výrobce, aby zabránil neplánovanému zahrnutí možností programování na telefonu. Obvykle po třetím nebo čtvrtém klepnutí, v systému vyskočí okno s informací, že vás dělí už jen pár kroků od toho, abyste se stali vývojářem. Na druhé straně, po sedmém ťuknutí se zobrazí hlášení „Nyní jste vývojář“.

Mohu vypnout možnosti pro vývojáře?

V případě potřeby můžete možnosti pro vývojáře v telefonu kdykoli vypnout. V systémech Android 7.0 nebo novějších je speciální přesuvná ikonka v horní části obrazovky nastavení, která je zodpovědná za deaktivaci možností pro vývojáře. Když ji použijete, obrazovka zešedne a když opustíte nastavení, posuvná ikonka zmizí. Chcete-li znovu povolit vývojářské možnosti, budete muset zopakovat kroky související s klepnutím na číslo sestavy. Na druhé straně, v telefonech se starším systémem Android, bude nutné obnovit tovární nastavení telefonu za účelem deaktivace nastavení vývojáře.

pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.