Jak otočit obrazovku v telefonu?

Rotace obrazovky v telefonu může být velmi užitečná nebo naopak poněkud obtěžující. Vždy to záleží na tom, jak chcete zařízení právě použít. Už proto je nejlepší povolovat nebo zakazovat automatické otáčení obrazovky podle aktuální potřeby. Kde však tuto funkci najít?

Kde najdete možnost rotace obrazovky?

1. Jak otočit obrazovku v telefonu?

Naprostá většina nových chytrých telefonů nabízí funkci automatického otáčení obrazovky na takovém místě, abyste ji měli vždy snadno po ruce. Obvykle je možnost automatické rotace součástí menu, které vyjíždí v horní části displeje. Ikona automatického otáčení je tu umístěna vedle dalších užitečných a často používaných funkcí, jako je Bluetooth, Wi-Fi, mobilní data a baterka. U starších modelů smartphonů musíte obvykle do Nastavení zobrazení.

V jakých případech se rotace obrazovky hodí?

Automatické otáčení obrazovky telefonu bývá nejužitečnější při prohlížení fotografií nebo sledování filmů. Díky této funkci můžete snadno vyplnit obrázky celý zobrazovací prostor, takže je vidíte tak velké, jak to jen jde. Senzory umístěné ve smartphonu detekují jeho aktuální polohu. Pokud zařízení nakloníte zpět do svislé polohy, rozvržení zobrazovaného obsahu se automaticky vrátí do svislé polohy.

Kdy je lepší automatické otáčení vypnout?

Nejběžnější situace, při které může být automatické otáčení displeje na obtíž je při procházení obsahu, pokud u toho ležíte. Když ležíte na boku, chcete zpravidla používat telefon stejným způsobem jako když jste ve svislé poloze. Zařízení však zaregistruje vodorovnou polohu a přizpůsobí jí otočení displeje. Proto je v takové situaci lepší telefon na okamžik naklonit svisle a automatické otáčení vypnout.

pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.