Jak obnovím své kontakty z telefonu?

Určitě se, už každý majitel telefonu setkal s potřebou obnovit kontakty ve svém telefonu. Stačí vyměnit telefon za nový, obnovit tovární nastavení zařízení nebo omylem vymazat kontakty. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak obnovit kontakty z telefonu. Základem je ovšem dělat zálohy předem, nejlépe na různých místech.

Jak obnovím kontakty v telefonu?

Jak obnovím své kontakty z telefonu

Obnovení kontaktů ve vašem telefonu se liší v závislosti na jejich ztrátě a na způsobu zálohování, který jste v případě těchto údajů použili. Pokud se ztratí kontakty s jedním nebo více omylem vymazanými čísly, můžete využít obnovu dat na přímo na obrazovce, která je dostupná např. v telefonech značky Huawei.

1. Otevřete v telefonu aplikaci Kontakty.

2. Klepněte na nastavení kontaktu (obvykle na ikonu v pravém horním rohu).

3. Vyberte "Uspořádat kontakty" a následně vyberte "Nedávno odstraněny".

4. Zobrazí se Vám kontakty, které jste odstranili za posledních 30 dní. Pokud je tento seznam prázdný, čas pro jejich obnovení již uplynul a data byla trvale vymazána z paměti telefonu.

5. Podržte vybraný kontakt, který chcete obnovit.

6. Zvolte "Zkusit znovu".

V situaci, kdy váš telefon nemá možnost obnovit odstraněné kontakty, vám mohou pomoci různé aplikace, určené k tomuto účelu, jako např. aplikace z názvem Obnova odstraněných kontaktů nebo i Android Data Recovery.

Chcete-li přenést kontakty ze starého zařízení do nového zařízení, můžete využít funkci importu přes Wi-Fi nebo Bluetooth. Následně musí být oba telefony připojeny ke stejné bezdrátové síti nebo mít aktivní připojení Bluetooth:

1. Otevřete na svém telefonu aplikaci „Kontakty“.

2. Přejděte do nastavení aplikace.

3. Vyberte možnost „Importovat/Exportovat“.

4. Můžete si vybrat z různých forem importu a exportu. Vyberte „Importovat přes Wi-Fi“ nebo „Importovat přes Bluetooth“.

Nejjednodušší způsob, jak obnovit kontakty z telefonu, je obnovit kontakty uložené na kartě SIM. V tomto případě je však třeba mít na paměti, že SIM karta je fyzické médium, které se může také poškodit. Proto se vyplatí udělat si zálohu kontaktů, ale určitě nemělo by to být jediné místo, kde se taková kopie nachází. Chcete-li obnovit kontakty z karty SIM:

1. Otevřete nastavení aplikace „Kontakty“.

2. Klepněte na možnost „Importovat/Exportovat“.

3. Zvolte "Importovat ze SIM".

4. Zobrazí se seznam kontaktů, které si můžete vybrat a importovat do paměti telefonu.

Jednou zmožných forem virtuální kopie kontaktů je jejich synchronizace s vaším účtem Gmail.

V takovém případě si můžete být jisti, že se vaše kontakty neztratí ani v případě fyzického poškození telefonu.

Import kontaktů z Gmailu do telefonu můžete provést následovně:

1. Přihlaste se do Gmailu.

2. V levém horním rohu obrazovky klepněte na ikonu ve formě tří vodorovných čar.

3. Z boční nabídky vyberte položku „Kontakty“.

4. Zobrazí se seznam kontaktů uložených ve službě Gmail.

5. Zvolte "Vybrat vše".

6. Klepněte na tři svislé tečky v pravém horním rohu obrazovky a vyberte „Přenést na jiný účet“.

7. Gmail se zeptá, zda má přenést vybrané kontakty do vašeho zařízení. Potvrďte "OK".

Jak obnovit kontakty z telefonu po obnovení továrního nastavení?

Obnovením továrních nastavení v telefonu se natrvalo vymažou všechna data zapsaná v jeho interní paměti (to neplatí pro SIM kartu). Ze zařízení se odstraní, samozřejmě i kontakty, které bude třeba obnovit. Můžete je obnovit ze zálohy, a v případě, že jste ji dříve vytvořili. Následně získáte i další cenné informace, např. SMS zprávy, deník hovorů nebo data z aplikace.

1. Otevřete nastavení telefonu.

2. Vyberte kategorii „Systém a aktualizace“.

3. Klepněte na „Zálohování a obnovení“.

4. Vyberte možnost „Automatické obnovení“.

5. Telefon obnoví nastavení a data z aplikace uložené v cloudu.

Jak obnovit kontakty ze zničeného telefonu?

Nejhorší možností při obnově kontaktů z telefonu je samozřejmě trvalé poškození vašeho zařízení, což může být způsobeno např. rozbitím skla obrazovky. Taková situace nás většinou přinutí koupit nové zařízení. Ale jak obnovit kontakty z poškozeného telefonu?

1. Máte-li uloženy kontakty na SIM kartě nebo micro SD kartě a ty nejsou poškozeny, stačí je vložit do nového telefonu.

2. Alternativou je určitě i přenos kontaktů z telefonu přes USB kabel do vašeho počítače. Taková možnost je však možná pouze na telefonech, které nevyžadují potvrzení spojení s počítačem na obrazovce vašeho telefonu.

3. Pokud však displej telefonu funguje, přičemž jedinou chybou je, že nereaguje na dotek, můžete kabel připojit k zařízení spolu s myší z počítače a použít jej k zálohování kontaktů např. v cloudu.

V situaci, kdy není použitelná žádná z výše uvedených metod, pro obnovení kontaktů z poškozeného telefonu je nejlepší obrátit se na důvěryhodný servis. Odborník, který je vybaven vhodným softwarem, by měl být schopen obnovit vaše kontakty.

pouzdra ověřit to!
Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.