Jak nabít telefon bez nabíječky?

Baterie smartphonu je téměř na nule a vy zrovna nemáte po ruce nabíječku? Jak v takové situaci telefon dobít? Zdá se, že i v tomto případě se nabízí několik způsobů. Všechny však vyžadují USB kabel, který musí disponovat zásuvkou, co odpovídá vašemu smartphonu nebo bezdrátové nabíjecí podložce.

1. způsob: použijte USB port

1. Jak nabít telefon bez nabíječky?

Pokud s sebou nemáte nabíječku na telefon, ale nezapomněli jste odpovídající USB kabel, máte téměř vyhráno. Svůj telefon můžete s jeho pomocí nabít na spoustě veřejných míst, jako jsou letiště, kavárny nebo vozy hromadné dopravy. V řadě z nich existují bezplatné USB porty, nejčastěji typu A. Vše, co musíte udělat, je připojit k nim chytrý telefon pomocí odpovídajícího USB kabelu a vaše baterie se během několika minut alespoň částečně dobije.

2. způsob: použijte baterii jiného zařízení

2. Jak nabít telefon bez nabíječky?

Další způsob nabíjení telefonu bez nabíječky opět vyžaduje USB kabel. Kromě něj musíte disponovat dalším elektronickým zařízením s nabitou baterií. Může to být například notebook nebo power banka. Potom jednoduše stačí připojit váš smartphone přes kabel do USB portu na druhém zařízení. Proces nabíjení bude o něco pomalejší než u prvního způsobu, ale stále budete schopni dodat svému telefonu alespoň trochu potřebné šťávy.

3. způsob: ruční nabíječka

3. Jak nabít telefon bez nabíječky?

Pokud se rozhodnete vydat se na cestu, během které nebudete mít přístup k elektrické zásuvce, nemá smysl si s sebou nabíječku vůber brát. Zato můžete zvážit nákup ruční nabíječky. Když budete potřebovat telefon nabít, připojte ho pomocí USB kabelu a aktivujte nabíječku pomocí speciálního otáčivého kola, jehož pohyb elektřinu vytváří. Tento proces může být časově náročný, ale poskytne vám značnou nezávislost na přísunu elektřiny, například při táboření.

4. způsob: mobilní solární panel

4. Jak nabít telefon bez nabíječky?

Dalším zařízením, o jehož nákupu byste měli uvažovat před cestováním, během kterého nebudete mít přístup k elektřině, je mobilní solární panel. Sluneční světlo dodá šťávu baterii, která je nedílnou součástí nabíječky a tu je potom možné použít k nabíjení telefonu. Důležité je přitom umístit panel tak, aby měl co nejlepší přístup ke slunečnímu záření. Potom k nabíječce stačí připojit telefon pomocí USB kabelu a je to.

5. způsob: auto nabíječka

5. Jak nabít telefon bez nabíječky?

Ti, kdo tráví spustu času za volantem auta by měli být vybaveni nabíječkou do auta. Zasouvá se do zásuvky zapalovače a odtud následně čerpá energii potřebnou k dobití telefonu. Jako v každém z výše uvedených případů, i tentokrát budete potřebovat USB kabel, jehož konektor se hodí pro váš smartphone.

Alternativní způsob č. 6: bezdrátové nabíjení

6. Jak nabít telefon bez nabíječky?

Chytré telefony nové generace stále více podporují standard bezdrátového nabíjení. V tomto případě pro nabíjení nepotřebujete žádný kabel. Stačí položit telefon na speciální nabíjecí podložku, která bude zařízení napájet. Tuto podložku však bude nutné nosit vždy s sebou. Navíc nesmíte zapomínat na to, že samotná bezdrátová nabíječka vyžaduje přístup ke zdroji elektřiny.

Příslušenství pro mobilní telefony

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.