Huawei P40 Pro a Huawei P40 Pro Plus – srovnání

Premiéra nových vlajkových telefonů značky Huawei proběhla v prvním čtvrtletí roku 2020. Nejvýkonnějšími modely z celé řady jsou beze sporu Huawei P40 Pro a Huawei P40 Pro Plus. Smartphony mají výjimečné fotoaparáty a zároveň nabízejí vysoký výkon a moderní design. Který z nich je výhodnější si pořídit?

Huawei P40 Pro a Huawei P40 Pro Plus – technické specifikace

1. Huawei P40 Pro a Huawei P40 Pro Plus – srovnání

Pokud vezmeme v úvahu pouze vzhled smartphonů, jsou rozdíly mezi Huawei P40 Pro a Huawei P40 Pro Plus téměř nepostřehnutelné. Přední strana obou telefonů je zcela identická. Nabízí 6,58palcovou obrazovku AMOLED s téměř bezrámovým okrajem. V levém horním rohu displeje je na miniaturním vodorovném panelu dvojitá přední kamera. Na zadní straně se smartphony liší pouze v jednom nepatrném detailu. Jde o pátý zadní objektiv fotoaparátu u telefonu Huawei P40 Pro Plus. Díky jeho přítomnosti se blesk posunul o kousek níž.

Existují i další rozdíly mezi Huawei P40 Pro a Huawei P40 Pro Plus v technických specifikacích?

•   Huawei P40 Pro Plus má oproti Huawei P40 Pro dvojnásobnou vestavěnou paměť. Nabízí 512 GB, zatímco P40 Pro 256 GB.

•   Přestože oba smartphony mají fotoaparáty na podobné úrovni, Huawei P40 Pro má třetí objektiv s 12 Mpx, zatímco u modelu P40 Pro Plus je to 8 Mpx. Optický zoom však přitom zůstává lepší u smartphonu s méně pixely (deset namísto pěti). Podobně je tomu také s ohniskovou vzdáleností.

•    Čtvrtý hloubkový objektiv také hovoří pro Huawei P40 Pro Plus. Nabízí 8 Mpx. V případě P40 Pro výrobce jeho hodnotu neuvádí. V modelu s dovětkem Plus získá jeho majitel také trojnásobný bezztrátový zoom u čtvrtého objektivu.

•    Huawei P40 Pro Plus je vybaven dalším, pátým objektivem, který také měří hloubku. To znamená ještě lepší živost všech pořízených fotografií.

Huawei P40 Pro a Huawei P40 Pro Plus – závěr

Jak je ze srovnání specifikací patrné, mezi smartphony Huawei P40 Pro a Huawei P40 Pro Plus nenajdeme příliš rozdílů. Obě zařízení mají stejné baterie, procesory, a dokonce i velikost paměti RAM. Huawei P40 Pro Plus vyniká velikostí interní paměti a fotografickými dovednostmi. Pokud plánujete svůj smartphone používat v první řadě k fotografování a chcete mít po ruce nejlepší technologie na trhu, nejspíš sáhnete po P40 Pro Plus. Zdvojnásobená interní paměť vám následně pomůže při ukládání pořízených snímků. Oba smartphony mají ve světě poměrně vysoké cenové rozpětí. V současné době však Huawei P40 Pro Plus v České republice v prodeji není, takže přesný rozdíl v ceně uvést nemůžeme.

Obaly pro mobil Huawei P40 Pro Plusobaly pro mobil HUAWEI P40 Pro

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.