Honor 10 vs. Honor Note 10 - Velké srovnání

Na první pohled vypadají chytré mobilní telefony Honor 10 a Honor Note 10 skoro stejně. Prakticky byste mezi nimi nenašli rozdíl. Ovšem hned na druhý pohled jsou zřejmé odlišnosti. Pojďte si tedy společně s námi srovnat tyto dva moderní telefony. Který z nich je výkonnější? Který z nich má lepší displej? Který je levnější? A který se vyplatí si pořídit? Na to se podíváme právě zde.

Displej - Honor 10 vs. Honor Note 10

Nejprve se podíváme na zoubek displejům těchto dvou mobilních telefonů.

Už na první pohled je zřejmé, že Honor Note 10 je mnohem větší než jeho kolega Honor 10. Nepřezdívá se mu „pádlo” či „malý tablet” jen tak pro nic za nic. Tomu odpovídá také velikost displeje tohoto mobilního telefonu. Honor Note 10 se totiž může pochlubit displejem o úctyhodné velikosti 7”. Honor 10 má pouze 5,8palcový displej.

Další odlišností displejů těchto dvou telefonů, je technologie zobrazování. U Honor 10 je použita ještě tradiční technologie IPS LCD, kdežto u Honor Note 10 již vývojáři využili nové OLED technologie, která zobrazuje fotografie a videa mnohem barevněji, ostřeji a jasněji.

Oba telefony ale mají stejné rozlišení displeje, a to 1 080 × 2 280 bodů, a také umí zobrazit stejný počet barev, a to konkrétně 16 milionů. V tom už se tedy nijak neliší.

Hardware - Honor 10 vs. Honor Note 10

Pokud se přesuneme k hardwaru, najdeme mezi těmito dvěma telefony opět mírné rozdíly. Prvním rozdílem je operační paměť RAM. U Honor 10 máte k dispozici 4 GB, kdežto u Honor Note 10 můžete počítat až s 6 GB paměti. U obou telefonů máte k dispozici 64 GB uživatelské paměti, kterou navíc ještě můžete u Honor Note 10 rozšířit paměťovou kartou microSDXC. Typ jádra, 8× Cortex-A73 + A53 (6,3 DMIPS/MHz), je pak u obou telefonů totožný.

Výkonnost - Honor 10 vs. Honor Note 10

Kapacita a výdrž baterie jsou v dnešní době často diskutovaná témata. Mnohé chytré telefony totiž nevydrží ani den bez nabíječky. Proto mnozí právě tento parametr nejvíce hodnotí. Jak je tomu u telefonů značky Honor?

Smartphone Honor 10 disponuje Li-Pol, 3 400 mAh baterií, která vydrží v pohotovosti až 360 hodin. Maximální udávaná délka hovoru činí až 1 080 minut. Honor Note 10 je na tom v tomto ohledu o poznání lépe. Může se totiž pochlubit Li-Pol, 5 000 mAh baterií, která vydrží v pohotovosti až 432 hodin. A maximální udávaná délka hovoru je až 1 800 minut. Honor Note 10 tak u otázky výdrže baterie vítězí na plné čáře.

Cenové srovnání - Honor 10 vs. Honor Note 10

A jak jsou na tom tyto dva smartphony co se týče ceny? Za kolik se v průměru prodávají? Honor 10 najdete v běžných obchodech či v e-shopech za cenu 11 000 Kč. Honor Note 10 se zatím ještě neprodává, a tak nemůžeme srovnat jeho cenu. Ale předpokládá se, že se bude prodávat o pár stovek dráž než Honor 10.

Konečné zhodnocení

Vše si shrneme. Honor 10 je skvělý mobilní telefon vhodný pro každodenní použití. Je praktický, funkční, výkonný a vydrží vám bez nabíječky až 15 dnů. To je úctyhodný výkon. Pokud ale na nový mobilní telefon nespěcháte a chcete si pořídit něco o trochu lepšího, rozhodně se vyplatí počkat si na nový Honor Note 10. Ten sice bude o trochu dražší než Honor 10, ale zato vám vydrží déle a nabídne vám celkově lepší parametry než Honor 10. Záleží pouze na vás, jak rychle potřebujete nový smartphone.

Obaly pro mobil Honor 10obaly pro mobil HUAWEI Honor Note 10

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.