Fotoaparát v telefonu nezaostřuje – co mám dělat?

Uživatelé telefonů často čelí různým chybám ve svých zařízeních.Jedná se o potíže s fotoaparátem, jakou je např. nemožnost zaostření.Naštěstí tuto chybu můžete vyřešit zcela sami. V dnešním článku vám ukážeme, jak to udělat na telefonech s operačním systémem Android.

Krok 1. Vyčistěte čočku Vašeho telefonu

Fotoaparát v telefonu nezaostřuje – co mám dělat?

Pokud má kamera telefonu problémy se zaostřováním obrazu a vaše fotografie a videa jsou poměrně rozmazané, zkuste vyčistit čočku vašeho zařízení. K čištění monitorů a brýlí můžete použít obyčejný suchý hadřík z mikrovlákna nebo navlhčené utěrky. Po provedení výše uvedené akce, restartujte vaši kameru a zkontrolujte si, zda byly výše uvedené kroky úspěšné. Pokud problém přetrvává, přejděte k následujícímu kroku.

Krok 2. Restartujte zařízení

Restartování telefonu vám umožní obnovit zařízení a vyřešit mnoho problémů se softwarem. Chcete-li své zařízení restartovat, vypněte jej a znovu jej zapněte. Můžete také vyjmout baterii z telefonu a vložit ji zpět do telefonu. Pokud restartování telefonu nepomohlo, pokračujte dále.

Krok 3. Vymažte vyrovnávací paměť aplikace Fotoaparát

Problémy s fotoaparátem mohou být způsobeny nepotřebnými soubory vyrovnávací paměti. Postupujte následovně:

1. Otevřete v telefonu aplikaci Nastavení,

2. Potom přejděte na kartu „Aplikace a upozornění“, otevřete „Aplikace“ a ze seznamu vyberte „Fotoaparát“,

3. Klepněte na „Paměť“ a zaškrtněte možnost „Vymazat vyrovnávací paměť“.

Zkontrolujte si, zda problém přetrvává i po vyčištění aplikace ze souborů vyrovnávací paměti. Pokud to nepomohlo, pokračujte podle následujících kroků.

Krok 4. Aktualizujte si své aplikace

Zastaralé aplikace pro systém Android mohou být poměrně častým zdrojem problémů se systémem.

1. Otevřete na zařízení aplikaci Obchod Google Play,

2. Klepněte na nabídku ☰ a vyberte možnost „Moje hry a aplikace“,

3. Pokud je třeba aktualizovat nějaké aplikace, zvolte "Aktualizovat".

Zkontrolujte si, zda byly výše uvedené kroky úspěšně provedeny. Pokud zjistíte, že ne, zkuste poslední metodu.

Krok 5. Odinstalujte problematickou aplikaci

Může se stát, že problém s fotoaparátem způsobuje zcela jiná aplikace. Pokud jste nedávno nainstalovali program do vašeho telefonu, odstraňte jej a zkontrolujte, zda se tím problém nevyřešil. Pokud žádná z výše uvedených metod nepřinesla očekávané výsledky, problém může být složitější a může být způsoben mechanickou poruchou telefonu. V tomto případě doporučujeme navštívit webovou stránku, případně ověřený servis, kde Vám jistě poradí.

pouzdra ověřit to!
Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.