Co dělat, pokud telefon sám spouští aplikace?

Je zcela přirozené, že při používání smartphonu chcete mít plnou kontrolu nad aplikacemi, které jste si stáhli. Pokud je totiž zapínáte pouze v případě, když je chcete použít, smartphone pracuje efektivněji a déle si udržuje maximální náplň baterie. Automatické zapnutí aplikace proto nepotěší nikoho z nás. Co můžete dělat, abyste tomu zabránili?

Optimalizujte spotřebu energie

V Nastavení smartphonů s operačním systémem Android (od verze 6.0 Marshmallow výš) existuje možnost optimalizovat spotřebu energie. Ta zabraňuje tomu, aby se aplikace sama zapnula. Stačí najít vybranou aplikaci v seznamu a v jejím nastavení aktivovat optimalizaci spotřeby energie. Vždy však přitom mějte na paměti, že optimalizaci energie ovlivňují také další funkce smartphonu, například GPS a síťová připojení. Ty bývají vypnuté vždy, když je telefon v klidovém režimu (s černou obrazovkou), ovšem po odemknutí se znovu aktivují.

Zakažte oznámení

1. Co dělat, pokud telefon sám spouští aplikace?

Pokud přejdete do hlavního Nastavení telefonu a následně vyhledáte záložku aplikací, můžete upravit oznámení, která jednotlivé aplikace odesílají. Samovolná aktivace aplikací velmi často souvisí právě s povolením jejich oznámení. Pokud takové zprávy nechcete dostávat, jednoduše možnost povolit oznámení vypněte.

Aplikace na pozadí

V nastavení každé aplikace můžete také spravovat způsob jejího spuštění. Přejděte na informace o aplikaci a potom na podrobnosti o její spotřebě energie. Jednou z prvních nabídnutých možností bude spouštění aplikace. Z nabídek si vyberte, zda chcete, aby se aplikace spouštěla ​​automaticky, běžela na pozadí, zda ji mají spouštět jiné aplikace, nebo je možné ji zapínat pouze ručně.

Aplikace externího zámku

Pokud vyžadujete důslednější řešení blokování aplikací, které se sami aktivují, sáhněte po dalším softwaru. Obchod Google Play i App Store nabízejí nejrůznější blokování aplikací, které umožňuje větší kontrolu nad chováním ostatních stažených aplikací ve vašem smartphonu. Dobrým příkladem takových aplikací je například AppBlock, Smart AppLock nebo Block Apps. Díky nim se vybrané aplikace spustí výhradně po ručním zapnutí. Tyto aplikace fungují například i na blokování nežádoucích oznámení.

pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.