Co dělat, když telefon neustále zamrzá?

Váš telefon Vám neustále mrzne? Nevíte bez problémů používat internet, své oblíbené aplikace a stále obtížnější je i psaní textových zpráv? Fotografie, ukládání hudby, stahování souborů a vyrovnávací paměť aplikací zpomaluje funkčnost telefonu? Přečtěte si náš článek a dozvíte se, co dělat, aby váš telefon fungoval bezvadně.

Odstraňte nepotřebné soubory a zprávy

Používáním telefonu se paměť telefonu neustále zaplňuje. V nastavení telefonu si zkontrolujete, do jaké míry je zaplněn prostor vašeho telefonu a co je příčinou tohoto přeplnění. Pokud máte v zařízení příliš mnoho hudebních, filmových a fotografických souborů, stačí některé z nich odstranit nebo je přesunout na externí paměťovou kartu. Pokud nemáte microSD kartu a nechcete sesbírané soubory jen tak vymazat, můžete si je přenést do počítače nebo zálohovat na Google disk či Dropbox. Tímto způsobem vymažete vnitřní paměť telefonu a urychlíte jeho provoz. Malé množství místa získáte také odstraněním starých zpráv.

Odinstalujte nepotřebné aplikace

Co dělat, když telefon neustále zamrzá?

Pokud je problémem příliš mnoho nainstalovaných aplikací, odinstalujte všechny aplikace, které již dlouhodobě nepoužíváte. Pokud je následně budete potřebovat znovu, jednoduše si je znovu nainstalujete. Můžete také zakázat fungování některých předinstalovaných aplikací, které také neustále stahují aktualizace a zvětšují svoji velikost. Tato možnost je dostupná v nastaveních telefonu v záložce týkající se správy aplikací. Určitě nevypínejte základní aplikace telefonu, bez kterých nebude telefon správně fungovat. Když se o to pokusíte, zobrazí se vám varovná zpráva. Nezapomeňte si také stáhnout potřebné aktualizace. Některé verze systému Android umožňují přesun jednotlivých aplikací na paměťovou kartu. Tuto možnost pro jednotlivé aplikace si můžete zkontrolovat v nastavení aplikací ve vašem telefonu.

Vymažte vyrovnávací paměť (soubory vyrovnávací paměti)

Vyrovnávací paměť je mechanismus, který dočasně ukládá údaje o nedávno navštívených webových stránkách a použitých aplikacích. V důsledku toho se stránky načítají mnohem rychleji a fungují plynuleji, když stránky znovu navštívíte. Z krátkodobého hlediska mechanismus funguje skvěle, avšak při delším používání začne zabírat tato funkce příliš mnoho místa a selže. Proto je velmi důležité pravidelně čistit vyrovnávací paměť. Možnost vymazat soubory vyrovnávací paměti naleznete v nastaveních telefonu v části Paměť.

Zkontrolujte si paměťovou kartu

V telefonech, které podporují vložení karty microSD, mohou být pomalé procesy způsobeny instalací vadné paměťové karty. Zkuste vyjmout nebo vyměnit paměťovou kartu, abyste zjistili, zda se tímto krokem problém vyřešil. MicroSD kartám jsme věnovali samostatný článek, ve kterých popisujeme jejich typy, jakož i výhody.

Doufáme, že díky našim tipům začne váš telefon fungovat efektivněji. Postarejte se také o stylový vzhled a ochranu svého telefonu a vyberte si stylové pouzdro.

pouzdra ověřit to!
Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.