Co dělat, když se Bluetooth v telefonu samo aktivuje?

Připojení přes Bluetooth je velmi užitečná funkce, která smartphonům umožňuje spárovat se s dalšími přístroji. Na druhou stranu není vhodné ji mít zapnutou neustále. Nejen, že představuje další zátěž pro procesor i baterii telefonu, ale také významně usnadňuje útoky hackerů. Co dělat, když se Bluetooth v telefonu samo zapíná?

Proč v telefonu Bluetooth vypínat?

1. Co dělat, když se Bluetooth v telefonu samo aktivuje?

Aktivní Bluetooth ve vašem telefonu umožňuje připojení ke spoustě chytrých zařízení. Mimo jiné se to týká sluchátek a bezdrátových reproduktorů, ale také robotických vysavačů, autorádií, chytrých hodinek a celé řady dalších. V případě, že Bluetooth právě nevyužíváte, jej však doporučujeme vypínat. Na paměti byste to měli mít zvlášť na veřejných prostranstvích, kde aktivované Bluetooth usnadňuje útoky hackerů.

Vypnutí Bluetooth také šetří energii v baterii, takže nebude nutné tak často sahat po nabíječce na smartphone. Telefony s vypnutým Bluetooth obvykle pracují rychleji, protože nejsou zatížené spojením s jiným elektronickým zařízením.

Proč se Bluetooth v telefonu aktivuje?

Jste si jisti, že jste Bluetooth v telefonu vypnuli, ale po chvilce si všimnete, že je tato funkce opět aktivní? Může to sice být poněkud otravné, ale stále ještě nemusí být důvod k obavám. Pravděpodobně bude za zapínáním Bluetooth ve vašem smartphonu zodpovědná nějaká aplikace, které jste sami udělili povolení přístupu k aktivaci této funkce. Obvykle se jedná o aplikace používané pro navigaci v telefonu. 

Jak zabránit zapnutí Bluetooth?

2. Co dělat, když se Bluetooth v telefonu samo aktivuje?

Nejjednodušším řešením, jak zabránit aktivaci Bluetooth v telefonu, je jednoduše problematickou aplikaci odinstalovat. Někdy se vám do toho však nemusí chtít, třeba proto, že jste si zvykli tuto aplikaci používat každý den. V takové situaci zbývá jediná možnost, omezit oprávnění aplikace.

Pokud chcete oprávnění aplikace omezit, přejděte do Nastavení telefonu. Vyberete záložku „Aplikace“ a potom v seznamu vyberte tu, u které máte podezření, že Bluetooth proti vaší vůli zapíná. Když na tuto vybranou aplikaci kliknete, přejdete do nabídky s možností „Oprávnění aplikace“. Zvolte ji a zkontrolujte, zda je v seznamu oprávnění k připojení přes Bluetooth. Pokud je k dispozici, měli byste ho zakázat a tím také vyřešit váš problém i bez nutnosti odinstalování aplikace. Pro jistotu si ještě projděte oprávnění ostatních aplikací, které máte v telefonu uložené.

pouzdra na mobil ověřit to!

Petr Koudelka
Petr Koudelka

Milovník nových technologií, léta fascinován mobilními zařízeními. Vášnivý fanoušek gadgetů a tester GSM příslušenství. Nedávno - recenzent elektronických zařízení a redaktor. Ve volném čase se věnuje drátenictví a hraje na konzole. Na blogu etuo píše o problémech, se kterými se dennodenně setkávají uživatelé chytrých telefonů.

Zvolte jednu možnost z výše uvedených prosím.